Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde önemli değişiklikler yaptı. Yeni düzenlemeyle, tüketicilerin 30 bin lirayı aşan alımlarında banka ve finans kurumları aracılığıyla ödeme yapma zorunluluğu getirilirken, yabancılarla yapılan işlemlerle ilgili de güncellemeler yapıldı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği" Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenleme ile, tüketicilerin 7 bin lirayı aşan mal veya hizmet alımlarında ödemeleri banka ve finans kurumları aracılığıyla yapma zorunluluğu, 30 bin liraya çıkarıldı.
Tebliğde yapılan değişiklikler, örneklerdeki tutarları da kapsayacak şekilde güncellendi. Ayrıca, yabancılar ve Türkiye'de ikameti olmayan kişilerle yapılan işlemlerle ilgili de yeni düzenlemelere gidildi.
Bu çerçevede, yabancılar ve Türkiye ikameti olmayan kişilerle yapılan tahsilat ve ödemelerin finansal kurumlar aracılığıyla yapılması gerekliliği de revize edildi. Artık bu kişilerle düzenlenen faturalar için pasaport numarasının yazılması yeterli olacak, pasaportların fotokopilerinin faturaya eklenmesi zorunluluğu kaldırıldı. Ayrıca, tahsil edilen tutarların aracı finansal kurumlara yatırılması için belirlenen süre, bir iş günü sonrasına kadar yapılabilecek şekilde esnetildi.