Banka promosyonu dolandırıcılığına dikkat: Emekliler, dolandırıcıların hedefi haline geldi:

Emeklileri hedef alan dolandırıcılar, banka promosyonları adı altında özel bilgileri çalmak için farklı yöntemler kullanıyorlar. Uzmanlar, vatandaşları kişisel bilgilerini paylaşmamaları ve şüpheli durumlarda bankalarıyla iletişime geçmeleri konusunda uyarıyor.

Banka promosyonları 18 bin liraya kadar çıkınca, dolandırıcılar hedeflerine emeklileri aldı. Dolandırıcılar, kendilerine banka yetkilisi izlenimi vererek, vatandaşları telefonla arayarak tuzağa düşürmeye çalışıyor.

İLK YÖNTEM: BANKA YETKİLİSİ İZLENİMİ VEREREK ÖZEL BİLGİLERİ İSTEME

Dolandırıcılar, banka çalışanı gibi arayarak, emekli promosyonunu evinize getireceğiz yalanıyla özel bilgilerinizi istiyorlar. TC kimlik numarası, banka hesap numarası, banka kartı ve kredi kartı şifre bilgilerini öğrenmek isteyen dolandırıcılar, bu yöntemle yüzlerce kişinin aldatıldığı belirlendi.

İKİNCİ YÖNTEM: ÖNCEKİ PROMOSYONU ALMIŞ EMEKLİLERİ HEDEF SEÇME

Diğer bir yöntemde ise dolandırıcılar, daha önce promosyon almış emeklileri hedef seçerek, yeni zamlı promosyonu alabilmek için eski promosyonlarına ilişkin bir fark ödemesi çıktığını iddia ediyorlar. Bu fark ödemesi için verecekleri hesap numarasına para aktarılmasını istiyorlar.

CVV KODUNA DİKKAT: GÜVENLİK ÖNLEMİ

Adli Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık, dolandırıcılığın genellikle telefon aracılığıyla gerçekleştirildiğini belirtiyor. CVV numaralarının kartın güvenliğini sağlayan üç haneli numaralar olduğunu vurgulayan Kırık, bu kodun dolandırıcılar tarafından alındığında özellikle emeklilerin gece yatarken işlemlerinin yapılabileceğine dikkat çekiyor.

KİŞİSEL BİLGİLERİN PAYLAŞILMAMASI ÖNEMLİ

Uzmanlar, kişisel bilgilerin paylaşılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. Dolandırılmış olanların hemen ilgili bankalarıyla iletişime geçerek, bilgilerini verdilerse hesaplarını ivedilikle bloke etmeleri gerektiğini vurguluyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"6-8 Ekim hadisesi bir terör kalkışmasıdır"
İran İstanbul Başkonsolosluğu’nda yas: Bayraklar yarıya indirildi
"Bu 2 kent için kahroldum"
Esra Dermancıoğlu'ndan Cannes Eleştiri!
Erdoğan’ın 3 çocuk çağrısı dinlenmedi, nüfus yaşlanıyor