Bankalar ATM’lerde kara aldı: O banknotlar artık geçerli olmayacak

2025 yılı için bankaların ATM'lerle ilgili yeni planlar yaptığı öğrenildi. Ekonomist Şenol Babuşcu, bu yıl itibarıyla ATM'lerde kullanılmayacak banknotların listesini paylaştı.

2025 yılı için bankaların ATM'lerle ilgili yeni planlar yaptığı öğrenildi. Ekonomist Şenol Babuşcu, bu yıl itibarıyla ATM'lerde kullanılmayacak banknotların listesini paylaştı.

Bu değişiklik, nakit kullanımında önemli bir dönüşümün habercisi olarak değerlendiriliyor.

ATM'LERDE GEÇERLİ OLMAYACAK

Sözcü'deki habere göre, yüksek enflasyon ve dövizdeki dalgalanmalar Türk Lirası'nın günlük kullanım değerini olumsuz etkiliyor. TL'nin alım gücündeki düşüş, piyasada 10, 20 ve 50 liralık banknotların kullanımında azalmaya yol açıyor. Bu durum, bankaların ATM'lerinde sadece 100 ve 200 liralık banknotları bulundurmayı tercih etmesine neden oluyor. Küçük değerli banknotların azalması, nakit işlemlerde önemli bir değişimi işaret ediyor.

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı ve akademisyen Şenol Babuşcu, bu konuda dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. 

Babuşcu, bankaların 2025 yılı için ATM'lere yerleştirilecek banknotlarla ilgili planlarını sosyal medya üzerinden duyurdu. 

ATM'LERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Babuşcu, bankaların 5, 10 ve 20 liralık banknotları ATM'lerden kaldırdığını hatırlatarak, şu anda yalnızca 100 ve 200 liralık banknotların kullanıldığını belirtti. Bu değişikliğin 2025'te daha da yaygınlaşacağı öngörülüyor.

Babuşcu'nun iddiasına göre, 2025 itibarıyla ATM'lerde 100 liralık banknotlar da yer almayacak; sadece 200 liralık banknotlar kullanılacak. Bu durum, nakit işlemlerde önemli bir değişikliğe yol açacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.