Bankalar Bayramda Çalışıyor mu? İşte 9 Günlük Tatil Sürecinde Banka Hizmetleri

Kurban Bayramı tatil takvimi açıklandı ve vatandaşlar, bankaların çalışma saatleri hakkında bilgi arayışına girdi. İşte bayram süresince bankaların açık olup olmayacağına dair detaylar:

9 GÜNLÜK BAYRAM TATILINDE BANKALARIN ÇALIŞMA DURUMU

Kurban Bayramı bu yıl 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. Ancak kamu kurumlarındaki idari izinler nedeniyle devlet memurları, devlet sanatçıları, belediye görevlileri ve devlet sahne sanatçıları 15-23 Haziran tarihleri arasında tatil yapacaklar. Bu süreçte bazı özel şirketler hizmetlerini sürdürecekken, bankaların çalışma düzeni ise şu şekilde olacak:

BANKALARIN TATIL ÇALIŞMA DÜZENI:

Bayram tatilinde bankalar resmi tatillerde olduğu gibi hizmetlerine ara verecekler. Ancak 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günleri bankalar normal çalışma saatlerinde hizmet verecekler.

BANKACILIK İŞLEMLERI VE DIKKAT EDILMESI GEREKENLER:

Bayram öncesinde veya sonrasında banka işlemleri yapmak isteyenler, bankaların çalışma takvimini göz önünde bulundurmalıdır. Özellikle tatil günlerinde EFT, havale gibi işlemlerde bazı kısıtlamalar olabileceği unutulmamalıdır. Banka işlemleri için alternatif kanallar (ATM'ler, internet bankacılığı, mobil bankacılık) kullanılabileceği gibi, döviz ve altın işlemleri için güncel bilgiler alınması da önemlidir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.