Bankalar Cevap Veriyor: Kredi Kartı Limit Düşürme Başvuruları Patladı!

AKP'nin yeni yasa teklifine göre, limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından yıllık 750 TL alınması gündeme geldi. Bu durum, vatandaşların bankalara başvurarak limitlerini düşürme çabalarını artırdı.

AKP'nin Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na aktarılmak üzere hazırladığı yasa teklifinde, limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kredi kartı hamillerinden her bir kart başına yıllık 750 TL alınması gündeme geldi. Bu durum, birçok vatandaşın bankalara başvurarak kredi kartı limitlerini düşürmeye çalışmasına neden oldu. Ancak bazı bankalardan vatandaşa gelen mesajlarla durumun farklı bir boyutu ortaya çıktı.

Teklifteki en dikkat çekici maddelerden biri, 100 bin TL üzerindeki kredi kartları için yıllık 750 TL'lik bir katkı payı tahsil edilmesi. Yasanın gündeme gelmesinin ardından, vatandaşlar bankaların mobil uygulamalarına girerek limitlerini düşürmek için başvurdu. Çoğu kişi, limitlerini 99 bin 999 TL’ye düşürdü. Ancak, bazı bankalar mobil uygulamalarında kullanıcılarına önemli bir uyarı mesajı gönderdi.

Bir bankanın uygulama ekranında şu mesaj yer aldı: "Değerli Müşterimiz, basında çıkan haberlerde bahsi geçen 'kredi kartı limiti 100.000 TL ve üzerinde olan müşterilerden Savunma Sanayi Fonu katkı payı tahsil edileceğine ilişkin kanun teklifi, resmi olarak yasalaşmamıştır. Dolayısıyla bu haberden dolayı kart limitinizi düşürmenize gerek yoktur. Mevcut koşulları ile kartınızın kullanımına devam edebileceğinizi, herhangi bir değişiklik olması durumunda sizlere ayrıca bilgi verileceğini belirtmek isteriz."

Bu mesaj, vatandaşların kredi kartı limitlerini düşürme konusundaki endişelerini bir nebze olsun hafifletmiş gibi görünüyor. Ancak, yasa teklifi meclisten geçerse, bu durumun nasıl etki edeceği merak konusu. Bankalar, potansiyel yeni düzenlemelere hazırlık yaparken, vatandaşların kredi kartı kullanımı üzerindeki etkileri de dikkatle izlenecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.