Bankalara Yollanan Gizli Talimat Açığa Çıktı: Kredilerde Yeni Kısıtlamalar Yolda!

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdürü Şenol Babuşçu, kamu bankalarına giden gizli talimatları duyurdu. Kredilere yönelik yeni kısıtlamaların yolda olduğunu belirtti. İşte bu gelişmenin arka planı ve detayları...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2024'ün üçüncü çeyreğine ait Banka Kredileri Eğilim Anketi'ni yayınlayarak bireysel kredilerdeki sıkılaşmanın devam edeceğini duyurdu. Merkez Bankası, bireysel kredi türlerine yönelik uygulanan standartlardaki sıkılaşmanın süreceği bilgisini paylaştı.

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdürü Şenol Babuşçu, kamu bankalarında KOBİ ve gereksinim kredileri gibi bazı kredi gruplarında sıkılaştırmalara gidildiğini sosyal medya aracılığıyla açıkladı. Bu durum, Türkiye'nin enflasyonla mücadele stratejisinin bir parçası olarak harcamaları azaltma çabalarıyla ilişkilendiriliyor.

Ekonomik zorluklar yaşayan bireyler, kredi kartı kullanımına yönelirken, bu durum kredi kartı harcamalarının 10 trilyon liraya ulaşmasına sebep oldu. Ekonomi yöneticileri, artan kart harcamalarını engellemek amacıyla çeşitli önlemler üzerinde çalışıyor. Babuşçu, kart harcamalarının zirve yaptığını belirterek yeni düzenlemelerin gündeme gelebileceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.