Bankalardan kredi çekemiyorsanız bir de bu yöntemleri deneyin: Kredi notu nasıl yükseltilir? En etkili yönteml

Düşük kredi notu nedeniyle bankalardan kredi alamayanların bazı yöntemlere başvurarak kredi notunu kısa sürede yükseltmesi mümkündür. İşte kredi notunu yükseltmenin püf noktaları…

Türkiye’de son dönemde artan enflasyon ve hayat pahalılığı sonrasında vatandaşların nakit ihtiyaçları da arttı. Bu nakit ihtiyaçlarına yönelik finansman kullanmak isteyen birçok kişi ise hem yüksek faiz oranları hem de düşük kredi notu nedeniyle kredi kullanamıyor.

Hızlı bir şekilde kredi notunu yükselterek bankalardan kredi kullanma şansınızı artırmak için başvurabileceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Bu yöntemler ile banka kredilerine daha hızlı şekilde ulaşmak mümkündür. Uzmanlar kredi notunu yükseltmeye yardımcı püf noktaları konusunda vatandaşları uyarıyor.

KREDİ ÇIKMASI İÇİN KREDİ NOTU KAÇ OLMALI?

Banka kredisi kullanabilmek için kredi notunun belirli bir seviyenin üzerinde olması gerekiyor. Findeks Kredi Notu endeksine göre 1 – 1900 arsında değişen bireysel kredi notu içinden riskli olmayan aralıkta olmanız gerekecektir. Her finans kurumunda farklılık gösterse de genelde 0 – 699 en riskli, 700 – 1099 orta, 1100 – 1499 az riskli, 1500 – 1699 iyi, 1700 – 1900 çok iyi olmak üzere kredi notu aralıkları kullanılmaktadır.

KREDİ NOTU EN HIZLI NASIL YÜKSELTİLİR?

Kredi notunun hızlı bir şekilde yükselmesi ve kredi başvurularınızın olumlu sonuçlanması için birçok farklı unsura dikkat edilmesi gerekiyor. Bunlardan en önemlisi ise borçların zamanında ödenmesidir. Borçların hem zamanında hem de asgari tutarda değil, borcun tamamının ödenmesi kredi notunu ciddi oranda etkiliyor.

Kredi kartı kullanımı da önemli konular arasında. Kredi kartınızı gelirinize göre ve borçlarını düzenli şekilde ödeyebileceğiniz şekilde kullanmanız kredi notunuz üzerinde faydalıdır. Aynı anda birden fazla kredi kartı hesabı başvurunda bulunmamak da önemli.

Eski banka hesapları kullanılmasa bile kapatılmamalıdır. Bu sayede hesaplar açık tutulduğu sürece kredi geçmişi uzunluğu korunarak kredi notuna etki edebilmektedir.

Birden fazla kredi kartı kullanılıyorsa yüksek faizli borçların ilk önce ödenmesi kredi notuna olumlu yansımaktadır. Yüksek faizli borcu ilk önce ödeyerek ayrıca giderlerden tasarruf etme imkanı da sağlanıyor.

Ekonomi Haberleri

Ekonomist açıkladı: TCMB faiz artırırsa dolar 25 TL’ye gerileyebilir!
ABD işsizlik maaşı verilerini açıkladı
İşte ikinci elde kapış kapış giden markalar!
Emekliler için yeni bir sıkıntı daha başladı: O yasak tüm illerde uygulanacak!
Yüzde 100 zamlanan bir damacana su 100 liraya ulaştı!