Bankaların yeni kredi kartı politikası gereğince, her alışverişte bu ücret kesilecek

Merkez Bankası politika faizlerini yüzde 50'ye çıkarırken, kredi kartı faizleri de 4.25'e sabitlendi. Ayrıca, ekim ayında pos komisyonlarını yüzde 3.5'e çıkaran özel bankalar, faiz artışları sonrasında yeniden komisyon oranlarını artırmaya hazırlanıyor.

Mayıs ayının sonunda ekonomi politikalarında köklü değişiklikler yapılırken, Türkiye'de sıkı para politikaları giderek daha fazla etkisini göstermeye başladı. Kartlı alışveriş, pos ve sanal pos kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte rekor seviyelere ulaştı. Ekim ayında bankalar, işletmelere uyguladıkları komisyon oranlarını güncellemişti. Politika faizlerinin yüzde 30'a çıkarılmasının ardından birçok özel banka, pos komisyonlarını yüzde 3.5'e yükseltmişti. Ancak son aylarda alınan faiz artırım kararlarıyla birlikte bankaların yeniden artışa gitmeye hazırlandığı görülüyor.

POS KOMİSYONLARI ARTACAK, İŞLETME MASRAFLARI YÜKSELECEK

Bankacılık kaynaklarına göre, Mayıs ayı itibarıyla özel bankaların pos faizlerinde bir artış olacağı söyleniyor. Bu durum, birçok işletmenin gelirlerinde düşüş yaşayabileceği anlamına geliyor. Benzer durumlarda gelirlerini dengelemek için işletmelerin, pos komisyonlarının artmasıyla birlikte mal ve hizmet fiyatlarına zam yapabileceği düşünülüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu uygulamayı sağlıklı bir şekilde yürütebilmek için şimdiden hazırlıklara başladı.

IBAN'A TRANSFER YAPTIRANLARA AĞIR CEZALAR VERİLECEK

Geçmiş aylarda pos komisyonlarının yüzde 3.5'e çıkmasıyla birçok işletme, komisyon ödememek için müşterilerinden banka transferi yoluyla ödeme almaya yönelmişti. Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in girişimleri sonucunda, "IBAN'a transfer" yöntemiyle ödeme alan işletmelere ağır cezalar verileceği duyuruldu. Bu adımlarla, pos komisyonu artışını yan yollardan delmeye çalışan işletmelerin önüne geçilmeye çalışılacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

ABB, 2024 senesi için otopark ücret tarifesini belirledi
Anadolu Ateşi, 25. yaşını Beşiktaş Stadyumu’ndaki gösterileri ile kutlayacak!
Milyonlarca yatırımcının merak ettiği 10 kripto kanun teklifi sorusu
Finans uzmanı merak edilen o soruyu yanıtladı: "Ekonomi kötüyse AVM'lerde neden yer yok?"
Gıda sektöründe o ürüne kriz yaklaşıyor! A101 ve BİM'e hücum: Zam alarmı!