Banksy’nin ‘Balonlu Kız’ Eseri Çalındıktan Sonra Geri Döndü: Hırsızlık Olayında Son Durum!

Sanat dünyasının ikonik eserlerinden biri olan Banksy’nin 'Balonlu Kız'ı, Londra'da yaşanan hırsızlık olayından sonra polis tarafından bulundu. İki şüpheli gözaltına alındı.

Londra'da sokak sanatçısı Banksy'nin en tanınmış eserlerinden biri olan "Balonlu Kız", pazar günü yaşanan çalıntı olayından sonra polis tarafından tekrar bulundu. Eser, iki şüpheli tarafından çalındı ve şu anda polis tarafından ele geçirildi.

8 Eylül’de yaşanan hırsızlık olayının ardından, 47 yaşındaki Larry Fraser ve 53 yaşındaki James Love, perşembe günü mahkemeye çıkarılarak gözaltına alındı. Polis yetkilileri, çalınan eserin galeriye teslim edileceğini duyurdu.

"Balonlu Kız" adlı eser, ilk kez 2002 yılında doğu Londra’daki bir duvarda ortaya çıkmıştı. Kalp şeklindeki kırmızı balona uzanan kız çocuğu resmi, sanat dünyasında geniş yankı uyandırmıştı. 2018 yılında çerçevelenmiş haliyle 1 milyon sterlinin üzerinde bir fiyata satılmış ve satış sırasında bir mekanizma tarafından kısmen imha edilerek "Çöp Kutusunda Aşk" adı verilmişti. Eser daha sonra 18 buçuk milyon sterlin gibi yüksek bir meblağ karşılığında yeniden satıldı.

Polis, eserin güvenli bir şekilde bulunduğunu ve galerideki yerini alacağını açıkladı. Hırsızlık vakası, sanat dünyasında büyük yankı uyandırırken, eserin yeniden ortaya çıkması sanatseverler ve koleksiyoncular tarafından sevinçle karşılandı.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.