Banyoda Bulundurmamanız Gereken Eşyalar

Banyoda Saklanması Gerekmeyen Eşyalar! Nemli ortam, kozmetik ürünlerinizi ve takılarınızı etkileyebilir. Uzmanlar, banyoda kitap okumanın risklerini açıklıyor.

Banyoda saklanması gerekmeyen eşyaları düşünmek, günlük rutinlerimizin bir parçası olmalıdır. Nemli ortam, kozmetik ürünlerimizden kitaplara kadar birçok eşyayı etkileyebilir. İşte banyoda bulundurmamanız gereken eşyalar ve nedenleri!

Banyoda saklanması uygun olmayan şeylerin başında elbette kozmetik geliyor. Hem bakımlı hem dekoratif. Kremler, makyaj malzemeleri ve diğer kozmetik ürünler güneş ışığından uzak, kuru ve serin bir yerde saklanmalıdır. Ancak banyonun çoğu zaman oldukça nemli ve sıcak olması, kozmetik ürünlerde bakterilerin çoğalmasına ve ürünlerin daha erken bozulmasına yol açabilir. O yüzden, özellikle ojeler ve parfümler de dahil olmak üzere bu ürünlere dikkat edin. Sıcaklık ve nemdeki dalgalanmalar en sevdiğiniz kokuyu bile olumsuz etkileyebilir.

Kullanılmayan havlular banyoda iyi değildir. Halihazırda kullanılan havluları elbette banyoda tutabilirsiniz, fakat kullanılmayı bekleyenleri başka bir yerde saklamanız gerekiyor. Aşırı rutubet sebebiyle üzerlerinde küf oluşması veya en azından küf kokusu oluşması riski vardır. Aynı durum, bornozlar için de geçerlidir.

Kitaplar ve dergiler küvette veya tuvalette okunabilir, ancak banyoya bağlı bir tuvaletiniz varsa, okuma materyalini kapattıktan sonra yan odaya götürmeniz daha iyidir. Bu, ihtiyacınız olduğunda elinizin altında olmayacak, ancak sayfanın kırışmasını veya zarar görmesini önleyecektir.

Takılarınızı yatak odasındaki şifonyerin veya komodinin üstündeki mücevher kutusunda saklamak yerine banyoda saklamak cazip gelebilir, ancak nemli bir ortam onlar için iyi değildir. Özellikle gümüş takılar, nemden etkilenebilir ve siyaha dönebilir. Takılar için kuru ve serin bir yer ayırmak daha iyidir.

Jiletinizin yedeklerini banyoda saklamak cazip gelebilir, ancak yüksek nem tıraş bıçaklarını etkileyebilir ve hızlı korozyona neden olabilir. Bu nedenle, başka bir yerde yeriniz varsa yedek jiletlerinizi düşünmek daha iyidir.

Banyoda diş fırçası bulundurmanın uygun olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Ancak, ona daha uygun bir yer bulmak zor olabilir. Her ne kadar banyo ve tuvalet aynı odada olsa da, her sifonu çektiğinizde bakteriler havada uçuşur ve bir kısmı diş fırçasına ulaşabilir. Bu nedenle, en azından her yıkamadan sonra diş fırçasının kapağını kapatmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Sahte kahveyi anlamanın bir yöntemi buymuş: Dolandırıcılar buraya da sızdı!
Schengen vizelerine zam geliyor
Kalp sağlığı için çikolatayı böyle yemelisiniz
Maliyeti 10 TL olan o besin en sağlıklı kahvaltılık seçildi!
Dondurulmuş sarımsak taze halinden bile daha sağlıklı!