Barcelona, Turistik Konutları Yasaklıyor: 2028'e Kadar Ev Kiralama Yasağı

Barcelona Belediye Başkanı Jaume Collboni, konut krizini çözmek için 2028'e kadar turistlere ev kiralamanın yasaklanacağını duyurdu. Kentte onaylanmış 10,101 turistik apartmanın ruhsatları iptal edilecek, 2029'dan itibaren turistik konut bulunmayacak.

Barcelona Belediye Başkanı Jaume Collboni'nin liderliğinde, şehirdeki konut krizini çözmek amacıyla önemli bir adım atıldı: 2028'e kadar turistlere ev kiralamanın yasaklanması ve kademeli olarak onaylanmış 10,101 turistik apartman dairesinin ruhsatlarının iptali planlanıyor.

Barcelona Belediye Başkanı Jaume Collboni dün yaptığı açıklamada, konut krizini çözmek, artan konut maliyetlerini düşürmek ve kentte yaşama hakkını sağlamak amacıyla 2028 yılına kadar turistlere ev kiralamanın yasaklanacağını duyurdu.

Collboni, bu karar kapsamında Barcelona'da onaylanmış 10 bin 101 turistik apartman dairesinin ruhsatlarının kademeli olarak iptal edileceğini ve 2029'dan itibaren kentte turistik amaçlı konut bulunmayacağını belirtti.

İspanya İskan ve Kentsel Gündem Bakanı da Collboni'yi tebrik ederek, "Bu tam da mesele, uygun ve adil fiyatlı konutlara erişimi sağlamak için her türlü çabayı göstermek. Tebrikler, bu konuda tam desteğimi kazandınız. Barcelona, beş yıl içinde şehirdeki turistik konutları tamamen kaldıracak." açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.