Barınma Krizi Derinleşiyor: İstanbul’da Kiralar Uçuşa Geçti!

İstanbul’da kira fiyatları son bir yılda yüzde 46 oranında arttı! Yüksek kira bedelleri vatandaşı zorlarken, merkezi ilçelerde ortalamalar 40 bin liranın üzerine çıktı. Tavan zam uygulaması etkili olamıyor, barınma krizi giderek derinleşiyor.

İstanbul’da kira artışları, vatandaşların en büyük sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Yüzde 25 tavan zam oranı getirilmesine rağmen, kiralar hızla artmayı sürdürdü. 1 Temmuz itibariyle uygulanan yeni düzenleme ile kira artışları yıllık enflasyon oranına göre belirlense de İstanbul'daki kira bedelleri durdurulamaz bir yükseliş trendine girdi.

Endeksa’nın verilerine göre, İstanbul genelinde konut kiraları son bir yıl içinde yüzde 46,82 oranında artarak ortalama 24 bin 400 liraya ulaştı. Metrekare başına kira bedeli ise ortalama 244 lira olarak hesaplandı. Bazı ilçelerde kira ortalamaları 35 bin liranın üzerine çıkarken, İstanbul’un en düşük kira ortalaması Esenyurt’ta 13 bin 800 TL olarak belirlendi.

İlçe bazında bakıldığında Beşiktaş, Sarıyer ve Kadıköy gibi merkezi bölgelerde kira bedelleri 40 bin liranın üzerine çıkarken, Avcılar, Sultanbeyli ve Esenyurt gibi ilçelerde bu rakam 16 bin lira civarında seyrediyor. İstanbul'da kira fiyatlarının daha ne kadar artacağı ise belirsizliğini koruyor. Barınma krizi, özellikle dar gelirli aileleri zor durumda bırakıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.