Barış Akademisyenleri bir kez daha yargılandı!

Barış için Akademisyenler bildirisine imza atan akademisyenlerin davası İstanbul Çağlayan Adliyesi''nde görülmeye devam etti. Görülen davalar avukatların beraat talebine karşın ertelendi.

Barış için Akademisyenler bildirisine imza atan akademisyenler AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat hedef alınmış ve haklarında soruşturmalar başlatılmıştı. Birçok akademisyen üniversitlerden atılmış ve yargılanmaya başlanmıştı. Bugün de devam eden Barış için Akademisyenler davaları Çağlayan Adliyesi Ağır Ceza Mahkemelerinde görüldü. Barış Akademisyenleri'nin Twitter hesabından yapılan edinilen bilgiye göre hakimlerin, akademisyenlere yönelik kaba tutumu dikkat çekti.

Barış Akademisyenleri'nin Twitter hesabından duyurduğu görülen duruşmalar:

28. ACM’deyiz. Hocamız mevcut. Avukatımız henüz gelmeden hakim yargılamayı başlattı, hocamız avukatımız gelmeden kimlik tespiti yaptırmayacağını söyledi, hakim ‘Seni tutuklatırım’ dedi. Hocamız: -Benimle ‘sen’li konuşmayın lütfen, rica ediyorum. -Bana bak! Sen sanıksın burada.

Avukatsız yargılama devam etti. Dava 18 Ekim saat 9:15’e ertelendi. Hocamız: -Avukatsız yargılıyorsunuz, böyle bir şey mi var? -Çık dışarı! Sonraki duruşmalarımız için salon, basın dahil boşaltıldı, sadece birinci derece yakınlar alınacak.

27. ACM'de bugün görülen tek duruşmamızda hocamız iddianamenin kendisine tebliğ edilmediğini söyledi. Avukatımızın ek süre talebi kabul edildi. Dava 20 Aralık 15.00'e ertelendi. 

28. ACM’de ikinci duruşmamız izleyicisiz ve basına da izleme izni verilmeden görüldü. Hocamız mevcut değil, sağlık raporu sunuldu. Dava 13 Kasım saat 11’e ertelendi.

28. ACM’de bugünkü 3. duruşmamız da avukatımız özellikle talep etmesine rağmen izleyicisiz görüldü. Hocamız söz aldı: “Metinde vurgu yapılan #barışaçağrı mesajından başka bir amacım yoktur. Vicdani bir tepki vererek o günlerde yaşanan acıların durması için bu çağrıya katıldım.”

Hocamız (devamla): “Yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum ve beraatimi istiyorum.” Savcı hazır mütalaayı sundu. Avukatımız süre istedi. Dava 25 Ekim saat 10:30’a ertelendi.

24. ACM'de ilk duruşmamızda hocamız kendisini iyi hissetmediğini, savunma yapamayacağını bildirdi. Avukatımız derhal beraat talebinde bulundu. Talep reddedildi, ek süre verildi ve dava 6 Aralık saat 11'e ertelendi.

24. ACM'de ikinci duruşmamızda hocamız suçlamaları kabul etmediğini, beraatini talep ettiğini söyledi. Avukatımız gerekçeleri ve örnek kararlar ile derhal beraat ve birleştirme taleplerini sundu. Talepler reddedildi. Dava 18 Aralık 9.30'a ertelendi.

35. ACM'de bugünkü tek duruşmamıza hocamız yurtdışında olduğu için katılamıyor. Avukatlarımızın istinabe talebi kabul edildi. Dava 18 Haziran 2019 saat 9.30'a ertelendi.

32. ACM’de ilk duruşmamız başladı. Hocamız iddianamenin kendisine tebliğ edilmediğini belirtti. Avukatlarımız süre talep etti, ayrıca derhal beraat ve birleştirme taleplerimizi iletti: “Sadece iddianameler aynı değil, mütalaalar da tek tip çıkıyor.”

28. ACM'de görülen 4. ve 5. duruşmalarımıza da izleyici olarak katılmamıza izin verilmedi. Bu davalarımızın 20 Kasım 9.15'e ve 25 Ekim 9.15'e ertelendiğini avukatlarımızdan öğrendik.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İmamoğlu, Erdoğan’dan randevu talep edebilir
AK Parti trol temizliğine başlıyor
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!