'Barış Akademisyenleri'ne ödül!

Güneydoğu illerindeki ''abluka’nın bir an önce son bulmasını talep eden 1100’ün üzerindeki akademisyen, ''Bu suça ortak olmayacağız’ denilen bir bildiri yayınlanmıştı.Erdoğan’ın imzacı akademisyenlere yönelik “Bu...

Güneydoğu illerindeki ''abluka’nın bir an önce son bulmasını talep eden 1100’ün üzerindeki akademisyen, ''Bu suça ortak olmayacağız’ denilen bir bildiri yayınlanmıştı.

Erdoğan’ın imzacı akademisyenlere yönelik “Bu aydın müsveddeleri kalkıp devletin bir katliam yaptığından bahsediyor. Ey aydın müsveddeleri, siz karanlıksınız karanlık. Aydın falan değilsiniz. Sizler oraların adresini bilemeyecek kadar karanlık ve cahilsiniz. Ama bizler kendi evimizin yolu gibi biliriz'' sözlerinin ardından adli ve idari ''cadı avı’ başlatılmıştı.

Bildiriye imza attıkları için tutuklanan dört akademisyen Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Meral Çamcı’nın ise Nisan ayının son haftasında çıkarıldıkları mahkeme tarafından tahliyesine karar verilmişti. Akademisyenler ''terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla yargılanmıştı.

Ödül, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde verilecek

Deutsche Welle’de yer alan habere göre, ödül komitesi, sadece akademisyenleri değil, savaş ve toplumu bölme politikasına karşı mücadele verenleri de desteklemek istediklerini belirtti.

1988 yılından bu yana her yıl barış ve halklar arasında anlayışı geliştirmek için katkıda bulunanlara verilen ödüle layık görülen diğer girişim Offene Heide ise 20 yıldan daha uzun bir süredir Magdeburg’daki NATO ve Alman Ordusu’nun tatbikat merkezine karşı protestolar yürütüyor.

1000 avro tutarındaki sembolik para ödülü, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde takdim edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Şehirde 2025'ten İtibaren Dizel ve Benzinli Araçları Yasaklıyor!
Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
CIA Başkanı William Burns Kahire'de, İsrail-Hamas müzakerelerini değerlendiriyor
Carla Bruni'nin Yolsuzluk Davası: Sarkozy'yi Kurtarma Operasyonu
Suudi Arabistan, kaçak hacılarla mücadele için yeni talimatlarını duyurdu