Barış Boyun çetesi iddianamesinde yeni gelişme!

Türkiye'de Barış Boyun liderliğindeki suç örgütüne yönelik 311 sanık hakkında hazırlanan 574 sayfalık iddianame, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Boyun'a, ağırlaştırılmış müebbet ve 304 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

SUÇ ÖRGÜTÜ İDDİANAMESİ HAZIRLANDI

Türkiye'de suç örgütü kurduğu iddia edilen Barış Boyun'un liderliğindeki silahlı suç örgütüne dair iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 574 sayfalık iddianame, 311 sanıkla birlikte İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İDDİANAMEDE YER ALAN SUÇLAMALAR

İddianamede, Barış Boyun'un yanı sıra Bayram Demir, Tolga Gültepe, Zafer Boyun, Bahadır Akdağ ve Beratcan Gökdemir gibi isimlerin de örgütü yönettiği belirtiliyor. İddianamede, 95 eylem ayrıntılı olarak anlatılmış ve Boyun hakkında "suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "tasarlayarak kasten öldürme" gibi suçlamalarla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

MAHKEME KARAR VERECEK

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi inceledikten sonra, Boyun'un liderliğindeki suç örgütü hakkında devam eden davaların bulunduğunu belirterek, birleştirme talebiyle iddianameyi İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme, mevcut dosyalarla birleştirilip birleştirilmeyeceğine karar verecek.

YARGILAMA SÜRECİ ÖNEM TAŞIYOR

Mahkemenin, iddianamenin birleştirilmesine karar vermesi durumunda 311 şüpheli 'sanık' sıfatıyla yargılanacak. Bu gelişmeler, yargı sürecinin seyrini ve suç örgütüne dair ortaya çıkacak detayları etkileyecek gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.