Barış Boyun soruşturmasında Türkçe rap detayı!

Organize suç örgütü lideri Barış Boyun'un İtalya'da tutuklanmasının ardından hazırlanan iddianamede, rapçilerin örgüt için şarkılar yazdığı ve kliplerinde silah kullandığı belirtildi. Şarkılar, örgütü toplum içinde normalleştirmeye ve gençleri etkilemeye yönelik propaganda aracı olarak kullanıldı.

İDDİANAMEDE RAPÇİLERİN YER ALMASI DİKKAT ÇEKTİ

Kırmızı bültenle aranan ve İtalya'da yakalanarak tutuklanan organize suç örgütü lideri Barış Boyun hakkında hazırlanan iddianamede, rapçilerin örgütle ilişkisi dikkat çekti. İddianamede, rapçilerin örgüt liderine emirle şarkı yazdırıldığı belirtildi.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ VE SANIKLAR

Barış Boyun ve 305 sanığa dava açıldı. Dava açılanlar arasında rap şarkıcıları da bulunuyor. İddianamede, örgütün lideri ve üyelerinin, örgüt adına şarkılar yazdırıp klipler çektirerek, örgütün toplum içindeki faaliyetlerini normal göstermeye çalıştıkları ifade ediliyor. Örgütün maddi gelirlerinin özellikle uyuşturucu madde imal ve ticaretinden sağlandığı belirtiliyor.

BOYUN'UN KAÇIŞI VE İTALYA'DA TUTUKLANMASI

İddianamede, Boyun'un suçlar nedeniyle İtalya'ya kaçtığı ve orada yaşadığı, hakkında iade talebinde bulunulduğu ve İtalya'da tutuklu olmasına rağmen örgütü vasıtasıyla suç işlemeye devam ettiği kaydedildi.

MEKTUPLAR VE YENİ GÖREVLER

Sanık Boyun'un tutuklu bulunduğu sırada örgüt üyelerine gönderdiği 3 mektup olduğu belirtiliyor. Bu mektuplarda, tüm işleri örgüt üyelerinden Gurur Işınçelik ve Mert Gültepe'ye devrettiği ve bu kişilerin talimatlarına uyulmasını istediği aktarılıyor.

RAPÇİLERİN ŞARKILARINDA PROPAGANDA

İddianamede, örgütün destekçi bulmak ve sempatik görünmek amacıyla üyelerinin sosyal medyada düzenli video paylaştığı, Barış Boyun'a atıfta bulunan şarkı sözleriyle kara propaganda yaptığı vurgulanıyor. Özellikle genç yaşta ve suça eğilimli kitleyi etkileyerek örgüte katılım sağladıkları belirtiliyor.

SİLAHLI KLİPLERİN TALİMATLA ÇEKİLMESİ

Rapçilerin, kliplerinde uzun namlulu silahlar ve tabancalara yer verdiği ve bunu örgüt lideri Barış Boyun'un talimatıyla yaptığı ifade ediliyor. Özellikle sanık Doğan'ın cep telefonunda Boyun'a ait görüşmelerin ekran kayıtları bulunduğu belirtiliyor.

ŞARKILARLA ÖRGÜTE SLOGAN SAĞLANMASI

Rap'çi Samet Işık'ın "İntikam" isimli şarkısında, örgüte slogan sağlama amacıyla yazılmış sözlerin yer aldığı, Barış Boyun'a övgüler yağdırarak suça tahrik eden ifadelerin kullanıldığı belirtiliyor.

MİLYONLARCA TIKLANMA

İddianamede, rapçilerin kliplerinin sosyal medya platformlarında milyonlarca kez tıklandığı kaydediliyor.

GENÇLERİN KAMİKAZE GİBİ KULLANILMASI

Örgüt üyelerinin suçtan elde ettikleri gelirle afet bölgelerine yardım kamyonları gönderdiği ve insanların maneviyatından faydalandığı aktarılıyor. Ayrıca, örgütün üyelerini 15-20 yaş arası gençlerden seçtiği, bu gençlerin bilgisayar oyunları ve web tabanlı dizilerden etkilendiği belirtiliyor.

KAMİKAZE DRONLARI VE BÜYÜME

Bu yaş aralığındaki gençlerin Türkiye'de "kamikaze dronu" gibi kullanıldığı, örgütün küçük bir grupken taşeronluk ve tetikçilik yaparak büyüdüğü, büyük bir silahlı suç örgütüne dönüştüğü ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.