Barış Boyun'un Suç İmparatorluğu Çözüldü: 349 Yıla Kadar Hapis Talebi!

Silahlı suç örgütü lideri olarak bilinen Barış Boyun’un İtalya'da tutuklu olduğu dönemde örgütü üzerinden gerçekleştirdiği suçlara dair yürütülen soruşturma tamamlandı. Ayrıntılar haberimizde...

İtalya'da tutuklu bulunan ve silahlı suç örgütü liderliğiyle suçlanan Barış Boyun’a yönelik yürütülen kapsamlı soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 578 sayfalık iddianamede, Boyun'un yönettiği suç örgütünün geniş çaplı eylemleri gözler önüne serildi. İddianamede, Boyun ve örgüt üyelerinin, karşılarına çıkanları ya öldürdüğü ya da kendi safına kattığı, böylece ülkenin en büyük suç örgütü olmayı hedefledikleri belirtildi.

İddianamede, 8 kişi "maktul", aralarında Engin Polat ve kardeşi Alper Kürşat Polat’ın da bulunduğu 136 kişi "müşteki", 6 kişi "müşteki-şüpheli" ve 305 kişi ise "şüpheli" olarak yer aldı. Barış Boyun'un, örgüt içindeki yöneticilere suç işleme talimatları verdiği ve bu talimatların örgüt üyelerine iletildiği, örgütü bu şekilde yönettiği ifade edildi.

Boyun'un İtalya'da tutuklu olduğu dönemde örgütü aracılığıyla suç işlemeye devam ettiği, tutukluluğu sırasında örgüt üyelerine gönderdiği mektuplarda işlerin devredilmesi talimatı verdiği de iddianamede yer aldı. Ayrıca, örgütün sosyal medya üzerinden yürüttüğü kara propaganda faaliyetleri ve doğal afetleri bahane ederek suç gelirleriyle yardım kampanyaları düzenlemeleri gibi yöntemler de ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

İddianamede, örgüt üyelerinin, gençleri suç dünyasına çekmek için sokak suç şebekelerini anlatan dizilerden etkilendiği ve bu dizilerden kendilerine rol model seçtikleri aktarıldı. Ayrıca, Engin Polat’a yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırılar ve örgütün uyuşturucu madde ticareti gibi suç faaliyetleri de belgelenmiş durumda.

349 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Barış Boyun'un, "suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "silahla yaralama", "kasten öldürmeye teşebbüs", "kasten öldürme", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" ve diğer suçlardan toplamda 349 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Diğer şüpheliler için ise 13 yıldan 349 yıla kadar hapis cezaları isteniyor. Şüphelilerin yargılanmasına İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.