Barış Manço ismini taşıyan vapurda anıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Şehir Hatları A.Ş., Barış Manço'yu ölümünün 22.yılında Barış Manço Vapuru'nda düzenlenen etkinlikle andı. Anma törenine Manço Ailesi ile sınırlı sayıda müzisyen katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Şehir Hatları A.Ş., Barış Manço'yu ölümünün 22.yılında Barış Manço Vapuru'nda düzenlenen etkinlikle andı. Anma törenine Manço Ailesi ile sınırlı sayıda müzisyen katıldı. 

Etkinlik kapsamında Barış Manço Vapuru Kadıköy'den Kandilli'ye hareket etti. Vapurun yolcuğu esnasında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları sanatçının "Dönence" isimli parçasını yeniden yorumladılar. Sanatçının sevenleri COVID-19 salgının nedeniyle etkinliği çevrim içi yayınlarla takip ettiler. 

Vapurun Kandilli'ye varışının ardından Manço ailesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Doğukan Manço açıklamasında ""Bugün fiziken Barışseverler katılımcı olarak yanımızda yoktu, onlara canlı yayınlar vasıtasıyla ulaştık. Bu sene bir değişiklik yaptık, senfonik orkestra ile yol aldık. Barış Manço'nun 2023 hayalinin bir provasını gerçekleştirdik. Çünkü Barış Manço'nun, 80 yaşına geldiği zaman sahneye çıkmak ve 2023 eserini yeniden canlandırmak gibi bir hayali vardı. O hayali şekil değiştirdi. Onun için hep mutlu, hep gururluyuz. Çok daha güzel yerlere geleceğiz, layığıyla en iyisini yapacağız. 2023'te babamız 80 yaşında olacaktı. Herkes gibi onun da hayalleri vardı. Cumhuriyetimizin 50. yılında meydana getirdiği eseri 2023, sahneye çıkıp yeniden sunacağı bir çalışmaydı. Onun hayalini bir şekilde ailesi olarak yerine getireceğiz." dedi. 

Batıkan Manço ise "Barışseverler"le bir arada bulunmanın bugünü daha anlamlı kıldığını vurgulayarak, "Onlar için geldik. Günümüz teknolojisiyle onlara bu anı elimizden geldiğince yaşatmaya çalıştık. Önümüzdeki yıllarda daha güzel günler görürüz, eski geleneğimizle hep birlikte Barış Manço'yu anarız diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Manço ailesi açıklamalarının ardından sanatçının mezarını ziyaret ettiler. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"
Titanik'teki meşhur kapı öyle bir fiyata satıldı ki duyanlar şaştı kaldı!