Barış Yarkadaş: ‘AKP acaba hangi devletlerle ne tür sözleşmeler yaptı da bu maddeyi anayasadan çıkarmak istiyo

Başta CHP olmak üzere, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek, Memleket ve Deva Partisi bu tuzağa düşmemelidir.”

Gazeteci Barış Yarkadaş, AKP’nin gündemindeki yeni Anayasa çalışmalarını, “partinin şimdiye kadar ortaya koyduğu tüm eylemleri parti kapatma gerekçeleri arasından çıkarmak amacı” olarak değerlendirdi.

“AKP kulislerinde konuşulanlara göre, yeni taslakta, ‘milli egemenliğe ve laik cumhuriyet ilkelerine aykırı hareket etmek’ parti kapatma gerekçeleri arasından çıkarılıyor. Sizin de gördüğünüz üzere, ekim ayında tartışmaya açılması beklenen taslakta, ‘milli egemenliğe aykırı hareket etmek’ de artık parti kapatma gerekçesi olmayacak. İnsan bunu duyduğunda, ‘AKP acaba hangi devletlerle ne tür sözleşmeler yaptı da bu maddeyi anayasadan çıkarmak istiyor?’ sorusunu soruyor” diyen yarkadaş, muhalefeti şöyle uyardı:

“Barajın yüzde 7’ye indirilmek istenmesinin gerekçelerinden biri AKP’nin bu anayasa değişikliği taslağını muhalefete de kabul ettirmek istemesidir. Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi muhalefeti 'yüzde 7 barajı' üzerinden masaya oturtmak ve kafalarındaki anayasaya da meşruiyet sağlamak istiyor. Başta CHP olmak üzere, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek, Memleket ve Deva Partisi bu tuzağa düşmemelidir.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!