Baro Seçimlerinde Sürpriz Sonuç: Kaboğlu, Yeni Başkanlık Koltuğunda

İstanbul Barosu’nun 126. Genel Kurulu’nda oy verme işlemleri tamamlandı ve resmi olmayan sonuçlara göre İbrahim Özden Kaboğlu yeni başkan olarak seçildi. 7 bin 197 oy alan Kaboğlu, vaatlerini hemen uygulamaya başlayacaklarını belirtti.

İstanbul Barosu'nun 126. Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen seçimde, resmi olmayan sonuçlara göre yeni başkan İbrahim Özden Kaboğlu seçildi. 64 binden fazla avukatın kayıtlı olduğu İstanbul Barosu için Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen seçimlerde 161 sandık kuruldu ve oy kullanma işlemleri sabah saat 09.00'da başladı. Sandıklar saat 17.00'de kapandı ve sonuçlar belirlenmeye başlandı.

RESMİ OLMAYAN SONUÇLAR AÇIKLANDI

Değişim İçin Avukatlar Grubu'nun adayı İbrahim Özden Kaboğlu, 7 bin 197 oy alarak başkanlık yarışını önde tamamladı. İkinci sırada ise Avukatların Yükselişi Grubu'nun adayı Hasan Kılıç 5 bin 537 oyla yer aldı. Avukat Hakları Grubu'nun adayı Mehmet Turgay Bilge ise 4 bin 993 oy ile üçüncü, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı ve önceki baro başkanı Filiz Saraç ise 4 bin 67 oy ile dördüncü oldu.

KABOĞLU: "VAATLERİMİZİ UYGULAMAYA BAŞLAYACAĞIZ"

Seçim sonuçlarının ardından bir açıklama yapan Kaboğlu, tüm adayları kutlayarak şu ifadeleri kullandı: "Uygar bir biçimde yarıştık, hukukçu haysiyetine yaraşır bir biçimde yarıştık. İnsan haklarına dayanan, laik, hukuk cumhuriyeti için yola çıktık ve sizler oylarınızla vaatlerimize oy verdiniz. Hiçbir zaman dışlayıcı olmayacağız ve programımızda belirttiğimiz vaatleri hemen uygulamaya koyacağız."

Seçim sonrası, önceki başkan Filiz Saraç da Kaboğlu'nu tebrik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.