Bartın'da metrelerce katı atık çöp yığını: Bakanlıktan 4 belediyeye 6 milyonu aşkın para cezası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bartın'da köylerden toplanan atıkların yola dökülmesi nedeniyle İl Özel İdaresi ve dört belediyeye toplam 6 milyon 495 bin 270 lira ceza kesti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bartın’da köylerden toplanan katı atıkların yola atılmasına ilişkin önemli bir karar aldı. Yapılan incelemeler sonucunda, İl Özel İdaresi ve dört belediyeye toplam 6 milyon 495 bin 270 lira idari para cezası uygulandı. 

İnkumu Vahşi Çöp Döküm Sahası'na giden yol üzerinde biriken çöpler, ulaşımı ciddi şekilde etkileyerek Boğaz Mahallesi’ne giden yolun kapanmasına neden oldu. Bu durum, Bartın Irmağı mevkisine kadar ulaşan çöp yığınlarından akan sıvıların yağmur sularıyla karışarak su kirliliğine yol açmasına sebep oldu. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Bartın ili merkezine 9 kilometre mesafedeki çöp döküm sahasına dökülen çöpler nedeniyle Bartın İl Özel İdaresi, Bartın Belediyesi, Amasra Belediyesi, Kurucaşile Belediyesi ve Ulus Belediyesine toplam 6 milyon 495 bin 270 lira ceza verildiği bildirildi. Her bir kurum için ceza miktarı 1 milyon 299 bin 54 lira olarak belirlendi.

Bu olayla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü de inceleme başlattı. Bölgedeki vahşi depolama sorununa çözüm bulunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi adına adımlar atılması bekleniyor. Bu durum, çevre yönetimi ve atık yönetimi konusundaki önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.