Barzanici çeteler Tuzhurmatu'da Tükmen-Şiilere saldırıyor!

Tuzhurmatu'da Peşmerge güçleriyle bağlantılı olduğu söylenen Kürt çeteler Türkmen Şii mahallelerini bastı.Mahalledeki Şii bayraklarını yakan çeteler, Ali'nin ve Hüseyin'in resimlerini yere atarak parçaladı.Peşmerge güçleri...

Tuzhurmatu'da Peşmerge güçleriyle bağlantılı olduğu söylenen Kürt çeteler Türkmen Şii mahallelerini bastı.

Mahalledeki Şii bayraklarını yakan çeteler, Ali'nin ve Hüseyin'in resimlerini yere atarak parçaladı.

Peşmerge güçleri bölgede daha önce de Şiilere saldırmış, uzun süren çatışmalar çıkmıştı. Son çatışmanın ardından ateşkes ilan edildiği söylense de süren olaylar ateşkesin uygulanamaya konamadığını gösteriyor.

Kaide'yi 'Türkmen' diye destekle, Türkmene parmak oynatma politikası

Suriye’de Nusra Cephesi ve Ahrar’uş Şam gibi doğrudan El Kaide’ye bağlı örgütler ile bunların Türkiye ve Batı’dan rahat silah almasını sağlayan legal görünümlü El Kaideci Sahil Birliği, Yavuz Sultan Selim Tugayı gibi örgütleri ''Türkmen onlar’ diye yalan tezlerle detekleyen Erdoğan-AKP kliği, Tuzhurmatu’ya geçmişte IŞİD’in saldırılarına da, şimdi Barzani’ye bağlı çetelerin saldırısına da sessiz kalıyor. Tuzhurmatu ile Suriye’yi ayıran şey ise mezhepler. Suriye’deki Türkmenlerin önemli bir kısmı Alevi ancak Erdoğan’ın desteklediği örgütler Suriye Türkmenlerinin içinde azınlık olan Sünniler bile değildi. Türkiye Suriye’de Kaideci Türkmenleri ve Asya’dan getirilen direk Kaide ve Taliban’a bağlı Özbekleri destekliyordu. Bu bölgede Suriye’ye karşı savaşan teröristlerin tamamı El Kaide’ye bağlıydı.

Tuzhurmatu’da IŞİD de Türkmenleri katletmiş ama ne Erdoğan, ne de AKP yönetiminden ikinci bir isim bölge için herhangi bir ses çıkarmadı. Bölgeye ne silah ne de insani yardım ulaştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek