Başak Demirtaş'ın adaylığı hakkında DEM Parti'den açıklama

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Temelli, yerel seçim öncesi yapılan ön seçiminin kayyum rejimine karşı bir tepki olduğunu vurgulayarak, demokratik süreçlerin önemine dikkat çekti.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, bugün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Temelli, yerel seçim öncesi DEM Parti'nin aday adayları arasında gerçekleştirilen ön seçimi kayyum rejimine karşı önemli bir tepki olarak nitelendirdi. "Umarım bu tabloyu Ankara, diğer partiler iyi izlemiştir ve gerekli dersleri çıkartılar." diyen Temelli, demokrasiye vurgu yaparak, seçim sürecinin önemine işaret etti.

"BAŞAK DEMİRTAŞ'IN ADAYLIK AÇIKLAMASINA DEM PARTİ’DEN İLK YANIT"

Sezai Temelli, HDP'nin eski lideri Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık düşüncesini değerlendirdi. Temelli, "Sayın Başak Demirtaş'ın adaylık için başvurması, bizi sevindirici bir şey. Biz, bu havuza başvurmasını istiyoruz, fakat tabii ki değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK'mız yapacaktır." ifadelerini kullanarak, adaylık sürecinin detaylarını belirtti.

BAŞAK DEMİRTAŞ KİMDİR?

Başak Demirtaş, Türk siyasetçi Selahattin Demirtaş'ın eşi olarak bilinir. Ancak, genel olarak kamusal bir figür olarak tanınan bir kişi değildir. 12 Ağustos 1977 yılında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde doğdu ve büyüdü. Başak Demirtaş, tutuklu olan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) lideri Selahattin Demirtaş'ın eşidir. Türkçe öğretmeni ve yazardır. Eşini ziyaret etmek için düzenli olarak Diyarbakır'dan Edirne'ye gitmektedir. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı