Başak Demirtaş'ın İstanbul Seferi: DEM Parti Kapıyı Aralıyor

Başak Demirtaş, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi olarak bilinen, DEM Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık düşündüğünü açıkladı. Sezai Temelli, yaptığı açıklamada, "Değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Başak Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Adaylık Düşünüyor: Dem Parti Değerlendirecek

Demokratik Bölgeler Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olabileceği açıklamasına yanıt verdi. Temelli, "Değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK yapacaktır" dedi. Başak Demirtaş ise henüz resmi bir teklif almadığını belirterek, "Halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz" açıklamasında bulundu.

DEM PARTİ VE CHP ARASINDAKİ GÜÇ BİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR: TEMELLİ'DEN AÇIKLAMA

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, DEM Parti ve CHP arasında yapılan görüşmelere dair konuştu. Temelli, "Bütün ihtimalleri komisyonumuz değerlendiriyor. Güç birliği ile kazanabileceğimiz yerler üzerinde bir yoğunlaşma olacaktır muhakkak. Karşılıklı komisyon çalışmalarımız sonucunda bunlar belirlenirse de kamuoyuna açıklanacak" dedi. Güç birliğiyle kazanabilecek yerlerde ortak çalışma olabileceğini belirten Temelli, demokrasi ve toplumsal barış için ortak hareket etme olasılığını değerlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti
İzmir Bayraklı'da Yangın: Prizde Unutulan Şarj Aleti Faciası!
“Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”
28 Şubat davası hükümlüsü generallerin kalan cezaları affedildi