Başbakan Elisabeth Borne istifa etti

Elysee Sarayı'ndan gelen açıklamaya göre, Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, istifasını Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sundu ve bu istifa kabul edildi.

Elysee Sarayı'ndan gelen açıklamaya göre, Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, istifasını Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sundu ve bu istifa kabul edildi.

MACRON’DAN TEŞEKKÜR MESAJI
Macron, Başbakan Borne'un istifasına ilişkin yaptığı paylaşımda, Borne’a ülkeye yaptığı hizmetler için teşekkür etti ve Fransız ulusuna hizmet eden çalışmalarını övdü. “Devlet kadınları cesareti, sorumluluğu ve kararlılığı ile projemizi hayata geçirdiniz. Tüm kalbimle teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. Borne’un yerine geçebilecek olası adaylar arasında 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal ve 37 yaşındaki Savunma Bakanı Sebastien Lecornu öne çıkıyor. Bu isimlerden biri başbakan olursa Fransa'nın en genç başbakanı unvanını alacak.

HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİNİN ARDINDAN
Macron ve Borne liderliğindeki hükümet, geçtiğimiz yılın aralık ayında yeni bir siyasi girişim sözü vermişti. Bu değişikliklerin ardından mecliste yaşanan mutlak çoğunluk kaybı ve yasaların geçirilme zorluğu, hükümetteki değişiklik beklentilerini artırmıştı. Ayrıca Maliye Bakanı Bruno Le Maire ve eski Tarım Bakanı Julien Denormandie de muhtemel adaylar arasında gösteriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Drake'in Toronto Malikanesine Silahlı Saldırı: Güvenlik Görevlisi Yaralandı
Rusya 'Refah' açıklamasında bulundu
Elon Musk, 14 yaşındaki bir çocuğa karşı milyonlarca dolarlık bir dava açtı!
Ember Raporu: Küresel Elektrik Talebi Rekor Seviyede, Yenilenebilir Enerji Yükselişte!
Nisan Sıcaklık Rekorları Kırdı: Copernicus'un Raporu