Başbakan ne demek istiyor: Hiç istemediğimiz çatışmalar yaşanabilir

Başbakan Binali Yıldırım, Ürdün Başbakanı Hani el-Mulki ile Ankara'da bir araya geldi. İkili görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada Suriye'deki duruma değinerek "Hiç...

Başbakan Binali Yıldırım, Ürdün Başbakanı Hani el-Mulki ile Ankara'da bir araya geldi. İkili görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada Suriye'deki duruma değinerek "Hiç istemediğimiz çatışmalar yaşanabilir" şeklinde bir açıklama yaptı. AKP'nin gözünü Rakka ve Menbiç'e diktiği partinin yetkili ağızlarından söyleniyor. Tersinden, özellikle Menbiç'te Suriye, Rusya, ABD ve Kürt güçlerinin askeri hazırlık yaptığı biliniyor. El Bab'ta "Aldık" denildiğinden sonra bile IŞİD tarafından intihar saldırıları düzenlenmiş bu saldırılarda, Türk askerleri de hayatını kaybetmişti.

Yıldırım, basın toplantısında şunları söyledi:

"Suriye'nin bütün terör örgütlerinden temizlenmesi için çok iyi bir koordinasyona ihtiyaç var. Bu koordinasyon sağlanamazsa hiç arzu etmediğimiz çatışma riski olabilir. Bu toplantının asıl amacı terörle mücadele yaparken koordinasyonu en iyi nasıl sağlarız düşüncesidir. Bunu çalışıyorlar. Bu gerekli olan bir şey. Tabiatıyla ortak tehdit, ortak düşman bölgede huzuru bozan ve Suriye'de barışı engelleyen terör unsurlarıdır. Bu konuda Ürdün de Türkiye de aynı düşüncede. Geçmişte yaşanan tatsız hadiselerin olmaması için öncülük yapıyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!