Başbakan Sunak açıkladı: İngiltere göçmenleri Ruanda'ya gönderiyor

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, düzensiz göçmenleri Ruanda'ya sınır dışı etme planlarının üç ay içinde başlayacağını duyurdu. Bu karar ulusal güvenlik önceliği altında alınmış olsa da, İngiltere Parlamentosunda tartışmalara neden oldu.

İngiltere hükümeti, ülkedeki düzensiz göçmenleri Ruanda'ya göndermek için hazırlıklarını sürdürüyor. Başbakan Sunak, Ruanda'ya ilk uçuşların 10 ile 12 hafta içinde başlayacağını belirtti. Ancak bu plan, Parlamento ve kamuoyunda ciddi tartışmalara yol açmaya devam ediyor.

DÜZENSİZ GÖÇMENLER RUANDA'YA GÖNDERİLECEK

Başbakan Sunak'ın açıklamasına göre, Ruanda'nın Güvenliği Yasa Tasarısı, Lordlar Kamarası'ndan Avam Kamarası'na yeniden gönderildi. İşçi Partisi'nden Lordlar, tasarıya karşı çıkarak planın durdurulması için mücadele ediyor. Ancak Sunak, tasarının uygulanacağını ve düzensiz göçmenlerin Ruanda'ya gönderileceğini vurguladı.

Düzensiz göçmenlerin Ruanda'ya gönderilmesi için özel bir havaalanı ayrıldı ve gerekli ticari charter uçakları kiralandı. Ayrıca, bu kişilere eşlik etmek üzere 500 yüksek eğitimli personel işe alındı ve bu sayının önümüzdeki haftalarda 800'e çıkarılması planlanıyor.

Sunak, ulusal güvenlik ve sınırların korunması gerekçesiyle bu planın önemini vurgularken, muhalefet ve insan hakları örgütleri tarafından eleştirilmeye devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı
Kızlı erkekli konserler istemiyorum: Rektörlük bahar şenliğine izin vermedi
Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"