Başbakan Yıldırım: Bir tankımızın isabet aldığı bilgisi var

Başbakan Binali Yıldırım, AKP MYK toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım, bir gazetecinin "Fırat Kalkanı operasyonunda şehit haberleri iddiaları var" yönündeki sorusu üzerine, "Bir tankın...

Başbakan Binali Yıldırım, AKP MYK toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım, bir gazetecinin "Fırat Kalkanı operasyonunda şehit haberleri iddiaları var" yönündeki sorusu üzerine, "Bir tankın hedef alındığı bilgisi var. Teyit edilmesi gerek" dedi.

'CERABLUS'TAKİ AMACIMIZ HUDUTLARI GÜVENLİK ALTINA ANMAK'

Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı operasyonu çerçevesinde Türkiye'nin amacının güney sınırını emniyet altına olmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Cerablus'taki işimiz, ülkemizin güney hudutlarını güvenlik altına almak. Başta DAEŞ olmak üzere terör unsurları bölgelere roket, füze gönderiyorlar, ateş ediyorlar. 29 civarında vatandaşımız bu şekilde hayatını kaybetti. Gaziantep'teki saldırıda da 56 vatandaşımız hayatını kaybetti. ÖSO'ya destek vermek suretiyle operasyona başladık. Bu operasyonun amacı Suriye'nin toprak bütünlüğünü veya yapısını değiştirmek değil, ülkemizin güney sınırlarını emniyet altına almak ve vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak. Bu operasyonlar sadece DAEŞ'e karşı değil YPG, PYD'ye karşı da devam edecek."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"
Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?