Başbakan'ın koltuğuna geçen Esma'dan erken seçim sorusuna Atatürklü cevap!

Başbakan Binali Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle öğrencileri Çankaya Köşkü’nde ağırladı. Çankaya Köşkü Bakanlar Kurulu Salonu’ndaki programa, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı...

Başbakan Binali Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle öğrencileri Çankaya Köşkü’nde ağırladı. Çankaya Köşkü Bakanlar Kurulu Salonu’ndaki programa, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve diğer bakanların koltuğuna oturan öğrenciler katıldı. Başbakan Yıldırım, öğrencilerle tek tek el sıkıştıktan sonra, yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı’nın ardından yetim kalan çocuklar için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir şenlik düzenlediğini, bunun büyük bir ilgi görmesiyle 23 Nisan'ın bayram olarak kutlanmasına karar verildiğini söyledi. Yıldırım, çocukların bayramını kutladıktan sonra Başbakanlık koltuğuna oturan Esma Didesu Taşyürek’e söz verdi.

Esma Didesu Taşyürek, 23 Nisan mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk millet egemenliğini hakim kılmak için, 1920’de TBMM’yi açmış, bugünü biz çocuklara armağan etmiştir. Dünyadaki tüm çocukların hayranlıkla baktığı bir bayrama sahip olan bizler çok güzel bir ülkenin çocuklarıyız. Bu duygularla hepinize güzel, mutlu, nice bayramlar diliyor, bize bayram hediye eden ve bu bayramı dünya çocuklarıyla paylaşan tek ülke olmanın gururunu bize yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına, bu ülke için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimize saygılarımı sunuyorum. Ayrıca bizleri makamında ağırlayan, bu makamın asıl sahibi Başbakanımıza tüm arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

Basın mensuplarının soru sormak istemesi üzerine Başbakan koltuğunda oturan minik Esma, “Daha çok 23 Nisan ile ilgili soru alabilirim'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor