Başbuğ'dan Kozmik Oda açıklaması: Erdoğan'ı aradık Bozdağ'a yönlendirdi

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Kürtler asla bir daha Türk devletiyle bir aidiyet ilişkisi kuramayacak" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Başbuğ, "Bu...

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Kürtler asla bir daha Türk devletiyle bir aidiyet ilişkisi kuramayacak" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Başbuğ, "Bu çok sorumsuz bir açıklama" dedi. Başbuğ, Kozmik Oda araması öncesinde Erdoağn'ı aradığını da açıkladı.

CNN TÜRK’te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan’ın konuğu olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, şöyle konuştu: O açıklamayı ben sorumsuz buluyorum. Çok sorumsuz bir ifade. Artı, gerçeği de yansıtmıyor.

"TARİHTEN BİR DERS ALIN YA!"

Sen bunu kimin adına söylüyorsun. Bu gerçeği yansıtmıyor. Bugün Kürtlerin yüzde 44'ü batıda yaşıyor. Akrabalık ilişkileri o kadar artmış ki. Artı, tarihten bir ders alın ya! Lozan'da Kürtler dediler ki "biz Türk kardeşlerimizle beraber yaşayacağız" dediler. Musul olayında, "eğer Musul-Kerkük bölünürse Türkiye'yle beraber olmak istiyoruz" dediler. Hadi bunu da bir tarafa bırakın. Siz meskun yerlerde Temmuz 2015'ten sonra çatışmaları başlatırken ana amacınız neydi? Oradaki halkın devlete karşı ayaklanacağını düşündünüz. Ama oradaki halkımız ne yaptı? "Ben Türk kardeşimle beraber yaşayacağım" dedi. Ve terör örgütünün yanında yer almadı.

"BU ÇOK TEHLİKELİ"

Bu çok tehlikeli bir şey. "Aidiyet duygusu" ne demek biliyor musunuz? "Kopacağım" anlamına gelir. Bu açıklama çok talihsiz, talihsiz de demeyeceğim, çok sorumsuz bir açıklama. Başbuğ, Suriye’nin kuzeyinde Kürt koridoru kurulmasını çok tehlikeli bulduğunu söyledi. Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağı sonrasında bozulan ilişkilerin düzeltilmesi gerektiğini belirten Başbuğ, Musul’a operasyon olabileceğini ifade ederek, "Türkiye bu operasyonda istenmiyor'' iddiasında bulundu.

Kozmik Oda araması

İlker Başbuğ, Bülent Arınç'a suikast iddiasının araştırıldığı Kozmik Oda Davası'nda, içerisinde devletin gizli belgelerinin de bulunduğu kozmik odanın aranmak istenmesini üzerine, kendisinin ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner'in dönemin Başbakan'ı Tayyip Erdoğan'la görüştüklerini ifade etti. Erdoğan'ın ise kendilerine Adalet Bakanı'yla birlikte arama yapmak isteyen hakimin, Kara Kuvvetleri Komutanı'yla görüşmelerini teklif ettiğini söyledi. Teklifi olumlu karşıladıklarını söyleyen Başbuğ, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner, kendisi ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın arama yapmak isteyen hakimle görüşmek için biraraya geldiklerini ancak hakimin görüşmeye gelmediğini ifade etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erdoğan işaretini vermişti: Nefret suçlarına karşı yeni adımlar atılacak
Erdoğan MHP ile ilişkisini bozmaz
Nagehan Alçı'dan canlı yayında itiraf: Rasim'den neler çektim
Elektronik kelepçeli gizli tanık yurtdışına kaçtı
Bakan Işıkhan açıkladı: Uzaktan ve esnek çalışma modelleri geliyor!