Basın özgürlüğüne sahip çıkmak için Çağlayan’a!

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN), yarın Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan Sosyal Medya Davası'yla ilgili çağrı yaptı. Haber yaptıkları gerekçesiyle Mahir Kanaat, Tunca Öğreten ve Ömer Çelik'in tutuklu; Derya Okatan,...

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN), yarın Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan Sosyal Medya Davası'yla ilgili çağrı yaptı. Haber yaptıkları gerekçesiyle Mahir Kanaat, Tunca Öğreten ve Ömer Çelik'in tutuklu; Derya Okatan, Eray Sargın ve Metin Yoksu'nun ise tutuksuz olarak yargılandığını hatırlatan HAZİRAN, "Gazetecilere özgürlük demek ve geleceğimize sahip çıkmak için saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde buluşalım" ifadelerini paylaştı.

HAZİRAN tarafından yapılan açıklama şöyle:

Basın özgürlüğüne sahip çıkmak için Çağlayan’a!

Gazetecilerin uydurma suçlamalarla yargılandığı Sosyal Medya Davası, 24 Ekim (yarın) saat 10.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülecek.

Dava kapsamında Mahir Kanaat, Tunca Öğreten ve Ömer Çelik 280 gündür tutuklu bulunuyor. Derya Okatan, Eray Sargın ve Metin Yoksu ise tutuksuz yargılanıyor.

6 gazeteci, Berat Albayrak’ın maillerini hack’leyen RedHack grubunun paylaşımlarını sosyal medyada haberleştirmekle suçlanıyor. 9 sayfalık iddianamede, gazetecilerin haber yaptıkları için “terör örgütü üyesi oldukları'' öne sürülüyor. İddianamede, haberler ve gazetecilik faaliyetleri “delil'' olarak gösteriliyor.

Sosyal Medya Davası, haberin suç olarak görüldüğünün bir kanıtı. Haber yapmanın suç olduğu bir ülkede, toplum gerçek bilgiye ulaşamaz ve demokrasi işleyemez. Demokrasi yoksa özgürlük olmaz; özgürlük olmazsa da aydınlık bir gelecekten söz edilemez.

Yarın “Gazetecilere özgürlük'' demek ve geleceğimize sahip çıkmak için saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde buluşalım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Yarış başlıyor! Çin'den gelen BYD Seagull, elektrikli Panda'nın önünde!
Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
Fiat Egea parasına 7 kişilik SUV: Bu araç yok satar
En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi
Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı