Başına iş açmak deyimi ne anlama gelir?

Başına iş açmak deyimi ne anlama gelir? Başına iş açmak deyimiyle ne anlatılmak istenir? İşte yanıtı... Kişinin kendisine veya bir başkasına uğraştırıcı ve üzücü bir işin çıkmasına yol açmak anlamlarına gelen bir deyimdir.

Başına iş açmak deyimi, bir kişinin veya bir grup insanın kendisine veya başkalarına uğraştırıcı ve üzücü bir işin çıkmasına neden olmak anlamına gelir. Bu deyim, bir işin beklenmedik ve olumsuz gelişmelerle teferruatlı hale gelmesini veya bir iş yaparken karşılaşılan diğer işler yüzünden zorluk yaşanmasını ifade etmek için kullanılır.

Örneğin, "Çocuğa matematik dersi vereceğiz diye söz verdik başımıza iş açtık, resmen 2+2'nin 4 ettiğini bilmiyor." cümlesinde deyim, matematik dersi verme işinin beklenenden daha zor ve uğraştırıcı olduğunu ifade etmek için kullanılmıştır.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.