“Başını örtmeyene de karışırız” diyen müdür, kadınlara ağza alınmayacak sözler söyledi iddiası!

Bursa'daki Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu müdürü E.K.K.'nın "Başı açık öğrenci istemiyorum" sözleri sonrası valilik soruşturma başlattı. Öğretmenler, müdürün gerici tutumlarını eleştirirken, sendika temsilcisi Özkan Rona, laiklik mücadelesinin önemine vurgu yaptı.

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu müdürü E.K.K.'nin "Başı açık öğrenci istemiyorum" söylemleri sonrası Bursa Valiliği tarafından soruşturma başlatılmıştı.

"ÇIRILÇIPLAK GELMİŞ, BÖYLESİNE HANI MEFENDİ DENMEZ"


Cumhuriyet gazetesine konuşan bazı öğretmenler, müdürün benzer tutumlar sergilediğini öne sürdü. İddialara göre, 24 Haziran'da düzenlenen bir seminer toplantısında müdür, e-sınav için okulda bulunan bir öğrenci hakkında "Çırılçıplak gelmiş hanımefendi. Böyle birine hanım da denmez. Gittik uyarmaya, günaha girdik zorunlu uyarmak için. Kozmetik sektörüne de hakim değilim ama bu ağdadan sonra vernik mi çekiyorlar, her yeri parlıyor" şeklinde yorumda bulundu.

"ŞEYHLERİN ELİNDE YETİŞENLER KAMUDA GÖREVDE TUTULUYOR"


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Özkan Rona, "Tekkelerde, tarikat şeyhlerinin elinde yetişen bu kişiler, kamu kurumlarında şeriat kurallarını uygulamalarına rağmen ısrarla görevde tutuluyor" dedi.

"GERİCİLİĞE ALIŞMAYACAĞIZ"


Rona, değerlendirmesinde, "Cumhuriyetin karşılaştığı bu gerici saldırılardan korunmak, acil bir yurttaşlık görevi olarak önümüzde duruyor. Sendikalar ve demokratik kitle örgütleri, gerici koalisyona karşı geniş cepheler oluşturarak laiklik mücadelesini büyütmelidir. Her gün adım adım ilerleyen örgütlü gericilik, bizleri yaptıklarına alıştırmamalıdır" ifadelerini kullandı. 

Rona, okulu medrese, kendisini mürit olarak gören yöneticilerin eğitim kurumlarından derhal uzaklaştırılması gerektiğini vurguladı. "Okulların açılacağı 9 Eylül tarihinde Eğitim-İş Bursa şubesi öncülüğünde Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu'nda olacağız. Çocuklarımızın elinden tutup şeriat özentili müritleri ve baskılarını çiğneyerek onların güvenli bir okulda olmalarını sağlayacağız" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.