Başiskele Termal Tesis Projesi Kocaeli'yi Sağlık Turizminin Merkezi Yapacak

Kocaeli'nin sağlık turizmine büyük katkı sağlayacak Başiskele Termal Tesis projesinde kaba imalatların yüzde 98'i tamamlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin turizm potansiyelini artırma amacıyla Başiskele ilçesinde hayata geçirdiği termal tesis projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Başiskele Termal Tesis projesini yerinde inceledi ve tesisin kentin sağlık turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Başkan Büyükakın'a incelemeleri sırasında Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral ve Yapı Kontrol Dairesi Başkanı Serkan Ihlamur eşlik etti. Termal tesiste yerin 930 metre altından çıkarılan ve 57 derece sıcaklığa sahip şifalı su kullanılacak. Bu suyun birçok hastalığa iyi gelmesi bekleniyor.

Ocak ayında temeli atılan ve estetik ve geleneksel mimariyle tasarlanan tesis, termal havuzlar, hamam, sauna, aile banyoları, dinlenme alanları ve eğlence etkinlik alanlarıyla donatılacak. Kocaeli'nin sağlık turizmine önemli katkı sağlayacak olan tesis, aynı zamanda bölgenin turistik çekiciliğini de artıracak.

Projenin kaba imalatlarının yüzde 98'inin tamamlandığını belirten yetkililer, şu anda iç kısımlarda sıva ve mermer imalatlarının devam ettiğini, yapının cephe kısımlarında ise profil imalatlarına başlandığını açıkladı. Ayrıca, bina genelinde elektrik ve mekanik imalatlar da sürdürülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.