Başkale'de 15 Günlük Güvenlik Alarmı: İzinsiz Giriş Yasağı!

Van Valiliği, Başkale ilçesinde bazı bölgelerin "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edildiğini duyurdu. Vatandaşların bu alanlara izinsiz girmesi yasaklandı. Detaylar haberimizde...

Van Valiliği, güvenlik önlemleri çerçevesinde, Başkale ilçesindeki Karsız Tepe, Kanlı Geçit Sırtı, Beyazpur Tepe gibi belirli bölgelerin 3 Ekim 2024 tarihinden itibaren 15 gün süreyle "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" olarak ilan edildiğini açıkladı. Bu kapsamda, 17 Ekim 2024 tarihine kadar bölgeye izinsiz giriş yapmanın yasak olduğu belirtilirken, yasağa uymayanlara 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu çerçevesinde cezai işlem uygulanacağı vurgulandı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINIYOR

Açıklamada, milli güvenlik, kamu düzeni ve esenliğinin sağlanması amacıyla bu adımın atıldığı ifade edildi. Yetkililer, bu süre zarfında bölgeye izinsiz girmek isteyen vatandaşların can ve mal güvenliklerinin tehlikeye girebileceğini belirtti.

Valilik, ayrıca söz konusu bölgelerin koordinatlarının kendi web sitelerinde paylaşıldığını duyurdu.

GEÇİCİ ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ

Bölgede güvenlik güçleri tarafından alınacak önlemlerle, olası tehditlerin bertaraf edilmesi ve kamu düzeninin korunması hedefleniyor. Van Valiliği’nin açıklaması, güvenlik tedbirlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.