Başkan Erdoğan, Ahmed Ebu Gayt'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt’ı kabul etti. Görüşmede, bölgesel meseleler ve İsrail’in Filistin ile Lübnan’daki saldırıları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ı kabul ederek, bölgesel meseleler ve İsrail'in saldırıları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede bölgesel ve küresel meseleler, ayrıca İsrail'in Filistin ve Lübnan topraklarındaki saldırıları ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Ortadoğu'da yarattığı çatışma ortamının tüm bölgeye yayılmaya çalıştığını vurguladı. Ayrıca, İsrail'in amacının Filistinlileri anavatanlarından mahrum bırakmak olduğunu belirtti. Türkiye'nin, İsrail’in işlediği suçların cezasız kalmaması için her alanda girişimlerini sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan, İsrail’e kapsamlı bir silah ambargosu uygulanmasının baskıyı artırmak adına gerekli olduğunu da dile getirdi.

Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin Suriye, Libya, Somali ve Etiyopya’daki gerilimlerin bir an önce sona ermesini ve bu bölgelerin barış, huzur ve istikrara kavuşmasını arzuladığını da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.