Başkanlık ne getiriyor diye soranlar, yandaştan alın haberi!

ABC Haber MerkeziYandaş Diriliş Postası'nın rezaletleri bitmiyor. Daha önce "Bir İngiliz prangası olarak Kemalizm" manşeti atan, Genel Yayın Yönetmeninin "Geçti o günler, gidin evinizde laik olun" dediği gerici gazete Diriliş Postası'nın...

ABC Haber Merkezi

Yandaş Diriliş Postası'nın rezaletleri bitmiyor. Daha önce "Bir İngiliz prangası olarak Kemalizm" manşeti atan, Genel Yayın Yönetmeninin "Geçti o günler, gidin evinizde laik olun" dediği gerici gazete Diriliş Postası'nın Ankara Temsilcisi Hasan Taşkın, laikliğin anayasada olmaması gerektiğini savundu.

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın programına konuk olan Taşkın, "FETÖ'nün devletin içine yerleşmesinde hükümetin hiç mi sorumluluğu yok" sorusuna yanıt olarak "Aldatılma var. Aldatılma yok demek çok yalnış olur" dedi ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 15 Temmuz gecesi yaşadıklarından dolayı gazi ilan etti. Taşkın ayrıca anayasadan laikliğin çıkarılmasını da savundu. 

Cemaat-AKP ilişkisini görmezden gelerek "İhaneti bazen fark edemeyebilirsiniz. İhanet derinden gelir. Bu ihanet inançtan geldi. Biz alnı secdeye denen insanlara güveniriz. Çünkü bizim kalbimiz temiz olduğu için biz o namaz kılan insanları temiz düşünürüz" diyebilen Taşkın, Erdoğan'ın "Kandırıldık" açıklamasına ithafen "Aldatılma var. Aldatılma yok demek çok yalnış olur" dedi. "Ama şunu unutmayalım. Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı bununla hiçkimse mücadele etmezdi" ifadelerini kullanan Taşkın, bu açıklamalar yaparken iktidardan 'herhangi' bir beklentilerinin de olmadığını söyledi.

LAİKLİK OLMAMALI
Sunucunun, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın, yeni anayasada laikliğin olmaması gerektiğini söylediği sözleri hatırlatması üzerine Taşkın, "Doğru, niye kıyamet kopardılar. Hani fikir özgürlüğü vardı, hani düşünce özgürlüğü vardı" dedi.

'Laiklik olmamalı diyor musunuz' sorusuna ise, Taşkın "Kesinlikle. hep sorun yaşadık. Sorunu ortadan kaldırmak suç mu? Bu laiklik kelimesi, darbeler getirmişse, üniversiteden kızlar başörtülü diye atılmışsa, namaz kılan dışlanmışsa, eşi namaz kılıyor diye subaylar ordudan atılıyorsa bu bir sorun" sözleriyle yanıt verdi.

İşte o açıklamalar:

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İsrail'i durduracak tek ülke ABD
Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'