Başsavcı kıskançlık krizine girdi, avukat sevgilisinin eski 5 sevgilisini gözaltına aldırdı

Konuşulanlara göre Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde görev yapan Başsavcı Yavuz Cengiz’in, avukat sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldırdığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde görev yapan Başsavcı Yavuz Cengiz’in, avukat sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldırdığı iddiası, hukuk camiasında büyük yankı uyandırdı. İddialara göre, Cengiz avukat sevgilisinin beş eski sevgilisini, kendisi adına sahte Instagram hesabı açtıkları gerekçesiyle "kişisel verilerin hukuksuz bir şekilde ele geçirilmesi" suçlamasıyla gözaltına aldırdı.

TELEFON VE BILGISAYARLARDA İNCELEME YAPILDI

Yeniçağ Gazetesi'nden Ümit Karadağ’ın haberine göre, gözaltına alınan kişiler arasında bir avukat ve bir askerin de bulunduğu bildirildi. Söz konusu kişilerin telefon ve bilgisayarları incelemeye alındı. Ancak yapılan araştırmalarda suç unsuru bulunmayınca, şüpheliler kısa sürede serbest bırakıldı.

SERBEST KALANLAR ARASINDA TANINMIŞ İSIMLER VAR

Zonguldak Barosu’na kayıtlı Avukat Ömer Uras Kayahan da gözaltına alınan isimler arasındaydı ve 24 saat geçmeden serbest bırakıldı. Ayrıca, Avukat Emrah Özmekik’in ofisinde çalışan bir personelin de isminin soruşturmada geçmesine rağmen suç unsuru bulunmadığı için serbest bırakıldığı öğrenildi.

 

AVUKAT ÖZMEKIK’TEN AÇIKLAMA: "SUÇ UNSURU BULUNMADI"

Avukat Emrah Özmekik, yaptığı açıklamada soruşturmada kendi isminin geçmediğini ve olayın yalnızca personeliyle ilgili olduğunu belirtti. Hem personelinin hem de Avukat Kayahan’ın cihazlarında suç unsuru bulunmadığını vurgulayan Özmekik, her iki ismin de aynı gün serbest kaldığını söyledi.

 

"KEYFI SORUŞTURMA" İDDIALARI ORTAYA ATILDI

Zonguldak’tan edinilen bilgilere göre, Başsavcı Cengiz’in, sevgilisinin geçmiş ilişkilerine yönelik kıskançlık duygusuyla keyfi bir soruşturma başlattığı öne sürüldü. Bu iddialar, başsavcının kişisel nedenlerle hukuki süreçleri kötüye kullandığı iddiasını gündeme taşıdı.

 

BAŞSAVCI CENGIZ’DEN SINIRLI AÇIKLAMA

Çaycuma Başsavcısı Yavuz Cengiz, hakkındaki iddialara doğrudan yanıt vermekten kaçınarak, "Bu konuda açıklama yapmam doğru olmaz, İl Başsavcımız konuyu yakından takip ediyor. Gerekli açıklamayı o yapabilir," diyerek kamuoyunu aydınlatmadı.

Bu olayın ilerleyen süreçte nasıl şekilleneceği ve yargı sürecinin nasıl devam edeceği merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.