Başsavcılıktan Cem Garipoğlu ile ilgili yeni karar!

Karabulut ailesi, Garipoğlu'nun intihar etmediğini ve kaçırıldığını iddia ederek mezarın açılmasını talep etti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu'nun otopsi sırasında yapılan işlemlere ait fotoğraf ve video kayıtlarının hazırlanıp gönderilmesini istedi.

Başsavcılık, Münevver Karabulut'un 18 Kasım 2011'de öldürülmesi suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 10 Ekim 2014'te Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde hayatına son veren Cem Garipoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni bir karar verdi.

OTOPSİ GÖRÜNTÜLERİNİ İSTEDİ!

Baba Mehmet Nida Garipoğlu, daha önce "mezarın açılması" ve "DNA testi yapılması" taleplerinde bulunmuştu. Başsavcılık, Cem Garipoğlu'nun otopsi sürecinde yapılan işlemlere ait fotoğraf ve video kayıtlarının İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan temin edilerek gönderilmesini talep etti.

RAPORA GÖRE MEZARIN AÇILIP AÇILMAYACAĞINA KARAR VERİLECEK

Garipoğlu'nun mezarının açılıp açılmayacağına karar vermek için otopsi görüntülerini izleyecek bilirkişi heyetinin hazırlayacağı rapor esas alınacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Münevver Karabulut'un cesedi, Bahçeşehir'deki bir villada öldürüldükten sonra parçalanmış halde 3 Mart 2009'da Etiler'deki bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Münevver Karabulut'un ölümüyle ilgili olarak Cem Garipoğlu'nu 18 Kasım 2011'de 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Garipoğlu, cezasını çekmek üzere kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde 10 Ekim 2014'te intihar etti. Yapılan otopsi sonrasında Garipoğlu'nun cenazesi toprağa verilirken, aileden alınan DNA örnekleriyle Garipoğlu'nun kimliği doğrulanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İçişleri Bakanı: 'Çember-18 Operasyonlarında 81 İlde 4,995 Firari Yakalandı'
Türkiye-Yunanistan İlişkilerinde Yeni Adım: Miçotakis'in Ankara Ziyareti
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den açıklama: "Pençe’de kilit bu yıl kapanacak"
Ege Denizi'nde Kurtarılan 47 Göçmen Sahil Güvenlik Ekipleri Tarafından Kurtarıldı
Asker kaçakları polise saldırdı