Başvuran Emeklilere İki Kat Promosyon: Bankadan Açıklama Geldi

Yakın zamanda bir kamu bankası, emekli vatandaşlara yönelik önemli bir açıklamada bulundu. Banka, emekli maaşlarını kendi şubesinden alan vatandaşlara çift promosyon ödemesi yapacağını duyurdu.

TEMMUZ AYI EMEKLI MAAŞ ARTIŞLARININ ARDINDAN BANKA PROMOSYONLARINDA GÜNCELLEMELER: ÇIFT PROMOSYON ÖDEMESI 24 BIN TL'YE ULAŞIYOR

Temmuz ayında gerçekleştirilen emekli maaş artışlarının ardından, bankaların promosyon tutarları da güncellendi. Şu anda bankalarda promosyon miktarlarının 18 bin TL civarında olduğu gözlemleniyor. Ancak, fatura ödeme talimatı, kredi kartı gibi ek hizmetlerin dahil edilmesiyle bu tutar 18 bin TL'yi geçebiliyor.

VAKIFBANK’TAN ÇIFT PROMOSYON MÜJDESI: 24 BIN TL’YE VARAN ÖDEME

Kamu bankalarından Vakıfbank, 30 Eylül tarihine kadar emeklilere çift promosyon ödemesi yapacağını açıkladı. Mevcut 12 bin TL'lik promosyona ek olarak 12 bin TL'ye kadar nakit ödeme yapılacağı belirtildi. Böylece, emekliler 24 bin TL'ye kadar promosyon ödemesi almaya hak kazanabiliyor. Bu kampanyadan, emekli maaşını Vakıfbank'a taşıyanlar ya da yeni emekli olan kişiler faydalanabilecek.

DIĞER BANKALAR DA ÇIFT PROMOSYONA GEÇEBILIR MI?

Vakıfbank’ın başlattığı bu çift promosyon kampanyasının ardından diğer bankalar da promosyon tutarlarını 24 bin TL seviyesine çıkarabilir mi? Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, emeklilerin promosyonları artırmak için çeşitli bankaların tekliflerini karşılaştırarak en iyi anlaşmayı yapabileceklerini belirtti.

Bayram, "Emekliler, eğer 20 bin TL ve üzeri maaş alıyorlarsa ve bankanın sunduğu enstrümanları kullanıyorsa, örneğin ödeme talimatı, kredi kartı alma ya da BES gibi hizmetleri değerlendiriyorlarsa, 24 bin TL’ye kadar promosyon ödemesi alabilirler" dedi.

Vakıfbank’ın uyguladığı çift promosyon kampanyasının diğer bankalar tarafından da uygulanabileceğini belirten Bayram, emeklilerin promosyon yenileme aşamasında pazarlık yapmalarının ve farklı bankaları araştırmalarının önemli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kamu bankalarında promosyon tutarlarının artırılması yönündeki açıklamalarının ardından, özel bankaların da bu trendi takip edeceğini belirten Bayram, "Özel ve kamu bankaları arasında promosyon kapma yarışının yaşandığı bu dönemde, diğer bankaların da çift promosyon uygulamasına geçmelerini bekliyorum" şeklinde konuştu.

E-DEVLET ÜZERINDEN BANKA SEÇIMI MÜMKÜN MÜ?

Bayram, emekli vatandaşların e-Devlet üzerinden banka seçimlerini yapabileceğini, ancak yüz yüze görüşmelerin ve pazarlıkların daha etkili olacağını söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.