Bataclan saldırısının iki mağduru açılış konserine alınmadı

Bilindiği gibi, 13 Kasım 2015’te, Paris’teki eş zamanlı IŞİD saldırıları esnasında hedeflerden biri de Bataclan konser salonu idi. Saldırılarda 130 kişi hayatını kaybederken, yaşamını yitirenlerden 90’ı saldırganların...

Bilindiği gibi, 13 Kasım 2015’te, Paris’teki eş zamanlı IŞİD saldırıları esnasında hedeflerden biri de Bataclan konser salonu idi. Saldırılarda 130 kişi hayatını kaybederken, yaşamını yitirenlerden 90’ı saldırganların baskın düzenlediği Bataclan konser salonundaydı.

Bataclan konser salonu, saldırıların yıldönümünde kapılarını Sting konseri ile açarken, konser kamuoyunda büyük ilgi gördü. Dünyanın dört bir yanından açılışa destek yağarken ilginç bir detay gözlerden kaçmadı. Saldırılar esnasında sahnede olan Eagles of Death Metal’in iki üyesi, açılışa katılmak istedilerse de, Bataclan yönetimi tarafından içeri alınmadı.

Konu ile ilgili olarak, Bataclan yöneticilerinden Jules Frutos, “Geldiler ve onları dışarı attım. Affedilmeyecek durumlar vardır'' yorumunu yaparken, Amerikalı müzik grubunun solisti Jesse Hughes’in mart ayında bir Amerikan televizyon kanalına verdiği demeçte, saldırının konser salonunun içinden başladığı yönündeki açıklamasına tepki gösterdiği belirtildi.

Hughes, Bataclan’ın güvenlik görevlilerinin saldırıyla bağlantılı olduklarını öne sürmüş, ayrıca, Amerikan Taki’s dergisine yaptığı açıklamada, saldırı sırasında Müslümanların sokaklarda kutlamalar yaptığını gördüğünü anlatmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"
Titanik'teki meşhur kapı öyle bir fiyata satıldı ki duyanlar şaştı kaldı!