Batarya kapasitesi sorunu tarih olacak

Telefon bataryalarımızın bu kadar kısa bir sürede bitmesinin ( batarya kapasitesi ) ağırlıklı nedeni içindeki kristal fosfor katmanları. Bilim insanları

Telefon bataryalarımızın bu kadar kısa bir sürede bitmesinin ( batarya kapasitesi ) ağırlıklı nedeni içindeki kristal fosfor katmanları. Bilim insanları da bu sorunu çözebilmek için bazı deneyler yaptılar ve sonuçlar bir hayli ilgi çekici çıktı.

Huawei ve Samsung gibi akıllı telefon üreticileri, batarya kapasitesi ni zorlamanın birçok yolunu zaten arıyordu. Ancak ilk defa bilim insanları bunu çığır açacak şekilde ortaya koydular. Kristal fosfor materyallerini iki levhaya bölmeye çalışırken, aynı zamanda batarya kapasitesini de artırdıklarını fark ettiler.

Bu katmanları ikiye ayırmak isteyen bilim adamları, nanoribbon denilen bir madde buldular. Bataryalardaki enerjinin kaynağı olan iyonların, en az bin kat daha fazla fazla hareket ettiğini gören bilim insanları, bunun şarj teknolojisinde de kullanılabileceğine kanaat getirdiler. Şu an için bu materyallerin hangi düzeylerde bulunduğu net olarak bilinmiyor.

Bilim insanları, bu materyalleri doğru oranlarda bulundurmanın, batarya kapasitesini 2 kat artıracağı kanaatindeler. Böylece, normal şartlarda bizi 10 saat bile zar zor idare eden telefonlar 20 saate kadar şarj imkanı sunacak. Buna ek olarak “şarj etme” hızında da önemli bir artış bekleniyor. Akıllı telefonunuzun modelini ve şarjının yeterli olup olmadığını yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

BKM imzalı Aykut Enişte için yeni fragman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!