Batarya teknolojisi Potasyum pillerle gelişecek

Proceedings of the National Academy of Sciences’da yayınlanan bir çalışma batarya teknolojisi ile ilgili önemli bir gelişmeyi gösterdi.

Proceedings of the National Academy of Sciences’da yayınlanan bir çalışma batarya teknolojisi ile ilgili önemli bir gelişmeyi gösterdi.

Batarya teknolojisi Potasyum pillerle gelişecek. Akıllı telefonların her geçen yıl çok daha ileri versiyonları üretiliyor. 108 MP kameraların ve son derece yüksek RAM miktarlarının konuşulduğu akıllı telefon piyasasında, batarya teknolojisi henüz istenilen seviyeye ulaşmadı. Bunun için büyük çaba harcayansa bile henüz hangi materyalin kullanılacağı net olarak bilinmiyor.

Proceedings of the National Academy of Sciences’da yayınlanan bir çalışma bataryalar ile ilgili önemli bir gelişmeyi gösterdi. Henüz hangi materyali kullanacağını bilmeyen araştırmacılar önemli bir bulguya ulaştı. Ancak çalışmalar tüm hızıyla devam etti.

Öncelikle pillerin yapısı hakkında daha detaylı bir bilgilendirme yapalım. Bataryalar; temel olarak iki elektrot içeriyor: Katot ve anot. Lityum iyon pilleri; katot bölümünde lityum kobalt oksit, anot bölümünde ise grafit yer almaktadır. Bu bataryaların şarj edilebilmesi ve depolanan gücün kullanılması, bu iki elektrot arasındaki harekete büyük ölçüde bağlıdır.

Bilim insanları anot bölümünde potasyum kullanarak enerji yoğunluğunu düşmeyi başardılar. Böylece piller çok daha uzun süreli bir kullanıma kavuştu. Ayrıca potasyum pillerin çok daha hızlı bir şekilde şarj olmasını sağladı. Sizce pil teknolojisi şu an için yeterli seviyede mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

BMW logo değişikliğine gitti! Yeni logo daha düz görünüyor!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
TikTok, YouTube'a rakip olma yolunda: Test süreci başladı
iOS 17.5 Güncellemesiyle Ortaya Çıkan Sorun: Eskiden Silinen Fotoğraflar Geri Mi Dönüyor?
Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT-4o'nun Etkisi ve Tartışmalar
NASA Keşfi: WASP-193b Ötegezegeni 'Pamuk Şeker' Gibi Hafif ve Kabarık