Batı Şeria'da İsrailli Yerleşimcilerin Filistin Mülklerine Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrailli yerleşimciler, Filistinlilere ait mülklere saldırdı. Ramallah'ta bir aracın yakıldığı, zeytin ağaçlarının söküldüğü ve konteyner evlerin yerleştirildiği saldırılarda, 2024'ün ilk yarısında 7 Filistinli hayatını kaybetti.

İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait mülklere yönelik saldırılar devam ediyor. İsrailli yerleşimciler, Ramallah ve çevresindeki köylerde Filistinlilerin araçlarını ateşe verdi, zeytin ağaçlarını söktü ve konteyner evler yerleştirerek yeni işgaller için zemin hazırladı. 2024'ün ilk yarısında bu tür saldırılarda 7 Filistinli hayatını kaybetti. Batı Şeria'da yaklaşık yarım milyon İsrailli yaşıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, farklı bölgelerde Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırılar düzenledi. Filistin resmi haber ajansı WAFA ve görgü tanıklarının bildirdiğine göre, Ramallah'ın Barka köyünde bir vatandaşın aracı ateşe verildi.

Ayrıca, Ramallah'ın batısındaki Mezraa el-Garbiyye köyüne saldıran İsrailli gaspçılar, Kufr Nima köyünde bazı zeytin ağaçlarını söktü. Ramallah'ın güneyindeki Husan ve el-Hıdır köylerine konteyner evler yerleştirerek bu bölgelerin işgaline zemin hazırladılar.

Ramallah'ın kuzeyinde, Cenin kentinin batısındaki Dahru'l Abd köyünde de Filistinlilere ait tarım odası ve zeytinlikler yakıldı. Filistin hükümetine bağlı Ayrım Duvarı'na Direniş Heyeti'ne göre, 2024'ün ilk yarısında Batı Şeria'da İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'deki solcu Şimdi Barış Hareketi verilerine göre, Batı Şeria'da, Doğu Kudüs hariç, yaklaşık yarım milyon İsrailli yaşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.