Batı Şeria'da Silahlı Saldırı: Üç İsrailli Yaralandı

Batı Şeria'nın kuzeyinde bir saldırı sonucu üç İsrailli yaralandı. Saldırının ardından İsrail ordusu Kalkilya'yı kuşatarak, çevre beldelerde ve yollarında geniş güvenlik önlemleri aldı. 22 Filistinli gözaltına alındı; gözaltı sayısı 7 Ekim'den beri 9.800'e ulaştı.

Batı Şeria'nın kuzeyinde, Kalkilya yakınlarında gerçekleşen silahlı saldırıda üç İsrailli yaralandı. Saldırı sonrası İsrail ordusu Kalkilya'yı kuşatarak, çevre beldeler ve yolları kapattı. İsrail askerleri, Nebi İlyas, Azzun ve Azbe et-Tanib beldelerine girişleri engelledi ve bölgede geniş çaplı bir operasyon başlattı. Ayrıca, 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da gözaltına alınan Filistinli sayısı 9.800'e yükseldi.

Batı Şeria'nın kuzeyinde silahlı bir saldırı gerçekleşti ve üç İsrailli yaralandı. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, saldırı Kalkilya'nın doğusundaki Nebi İlyas köyü yakınlarında, bir araçtan ateş açılarak yapıldı. Saldırganın olay yerinden kaçtığı bildirildi.

İsrail ordusu, saldırının ardından Kalkilya'nın doğu ve kuzey girişlerini kapatarak kenti kuşatma altına aldı. Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin Nebi İlyas, Azzun ve Azbe et-Tanib beldelerinin girişlerini, ayrıca Kalkilya ile Tulkerim arasındaki yolu da kapattığını belirtti.

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da en az 22 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtiliyor. Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ortak bir açıklama yaparak, İsrail askerlerinin Batı Şeria ve Kudüs'teki baskınlarını sürdürdüğünü vurguladı. 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da gözaltına alınan Filistinli sayısının 9 bin 800'e ulaştığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.