Batman’da çiftçilerin yüzünü güldüren destek! Dev projede 38 milyon lira hibe desteği sağlandı

Batman'da gerçekleştirilen "Özel Ağaçlandırma Projesi" kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 835 çiftçiye 38 milyon liralık hibe sağlandı. Projede çiftçilere dağıtılan 400 bin Antep fıstığı fidanıyla toplamda 17 bin 600 dekarlık alanda ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi.

Batman'da, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Özel Ağaçlandırma Projesi" kapsamında 835 çiftçiye 38 milyon liralık hibe desteği sağlandı. Projede, bozuk ve açıklık vasıftaki ormanlık alanlar, köylülere tahsis edilerek, gelir getirici ağaç türleri ile ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştiriliyor.

ALTERNATİF GELİR VE ORMAN SAHİPLENMESİ: PROJEYE GENİŞ KATILIM

Proje, kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlara alternatif gelir kaynakları sunmanın yanı sıra, köylülerin ormanları sahiplenmelerini hedefliyor. Batman'da 2023 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özel ağaçlandırma faaliyetlerinde öne çıkan İl Orman İşletme Müdürlüğü, 17 bin 600 dekar alanda 400 bin Antep fıstığı fidanını çiftçilere dağıtarak toprakla buluşturdu.

835 ÇİFTÇİYE HİBE DESTEĞİ: TOPLAMDA 38 MİLYON LİRA

Proje kapsamında, 835 çiftçiye toplamda 38 milyon lira hibe desteği sağlanmış oldu. Bu destekleme, bölgedeki özel ağaçlandırma faaliyetlerini güçlendirecek ve çiftçilere ekonomik anlamda önemli bir katkı sunacak. Batman'da gerçekleşen bu özel ağaçlandırma projesi, sürdürülebilir orman yönetimi ve çiftçi destekleri açısından önemli bir adım olarak kayda geçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

DEM Partili Ceylanpınar Belediyesi'nden T.C. ibaresi kaldırıldı
CHP’li Üsküdar Belediyesi, Medipol’ün inşaatını durdurdu
İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor
Ankara'da Yaşayan Emeklilere Müjde: ABB Hesaplara Para ve Et Yardımı Yaptı!
AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 7 milyon liralık yurt dışı gezisi