Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi

Batman'da terörle mücadele kapsamında DEM Parti il binasında yapılan aramada, çok sayıda belge ve PKK'ya ait öldürülen bazı teröristlerin fotoğrafları bulundu. Arama yaklaşık 4 saat sürdü.

Batman'da terörle mücadele kapsamında DEM Parti il binasında yapılan aramada, çok sayıda belge ve PKK'ya ait öldürülen bazı teröristlerin fotoğrafları bulundu. Arama yaklaşık 4 saat sürdü.

İl Eş Başkanı Mustafa Mesut Tekik, "Tamamen meşru kültür sanat edebiyat dergilerine, demokrasi mücadelesinde katledilen canlarımızın fotoğraflarına el konuldu. Tabi biz bu binadan, evimizden, yuvamızdan, okulumuzdan alınıp götürülen her materyalin sonuna kadar arkasındayız ve sahipleneceğiz," ifadelerini kullandı.

Batman'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri DEM Parti'nin Batman il binasına operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında binada arama yapıldı. Yaklaşık 4 saat süren aramada birçok belge ve öldürülen bazı PKK'lı teröristlerin fotoğrafları ele geçirildi. Arama sırasında il binasının girişi kapatıldı ve çevik kuvvet ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

"GÖTÜRÜLEN HER MATERYALİN ARKASINDAYIZ"

Yapılan aramanın peşinden partililer il binası önünde toplanırken, DEM Parti İl Eş Başkanı Mustafa Mesut Tekik, basın açıklaması yaptı. Tekik, el konulan materyallerin arkasında olduklarını söyleyerek, "Yeni bir kayyum rejimine zemin hazırlama amaçlı psikolojik savaş yöntemlerinin tümünün devreye sokulduğunu, manipülasyonların yapıldığını, yerel yönetimlerimizin illegalize edilmeye çalışıldığını gene partimizin yasal, meşru demokratik siyaset anlayışının kriminilaze edilmeye çalışıldığını bugün parti il binamıza yapılan baskınla ve 4 saat süren aramayla bir kez daha görüntülemiş olduk. Yaklaşık 4 saat sürdü arama ve tamamen meşru kültür sanat edebiyat dergilerine, demokrasi mücadelesinde katledilen canlarımızın fotoğraflarına el konuldu. Tabi biz bu binadan, evimizden, yuvamızdan, okulumuzdan alınıp götürülen her materyalin sonuna kadar arkasındayız ve sahipleneceğiz," diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı
Kızlı erkekli konserler istemiyorum: Rektörlük bahar şenliğine izin vermedi
Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"