Bayern Münih Başkanı''ndan Mesut Özil''e çok ağır ifadeler!

Avrupa''nın en büyük futbol kulüplerinden biri olan Alman devi Bayern Münih''in Başkanı Uli Hoeness, Mesut Özil''in milli takımı bırakmasından memnuniyetini şöyle ifade etti: ''''Sadece San Marino''ya karşı parladı. Yıllardır b.. gibi oynuyordu. Son ikili mücadelesini 2014 Dünya Kupası''ndan önce kazandı.''''

Almanya'nın Türkiye kökenli futbolcusu Mesut Özil'in, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la fotoğraf çektirmesiyle başlayan kriz, Alman milli takımını bıraktığı açıklamasıyla yeni bir evreye girdi. Özil'in ırkçılık suçlamasında bulunduğu 'istifa' açıklaması Alman kamuoyunu ikiye bölerken Almanya'nın en büyük futbol kulübünün başkanı doğrudan küfür ve hakaret yoluna gitti.

Bayern Münih Kulübü Başkanı Uli Hoeness, Özil'in bırakmasından duyduğu memnuniyeti ''Milli takım için iyi haber. Sonunda hayalet (Mesut) gittiği için mutluyum'' diye ifade ederek şöyle devam etti:

''Mesut, sadece San Marino'ya karşı parlayan bir yıldız. Yıllardır b.. gibi oynuyordu. Son ikili mücadelesini 2014 Dünya Kupası'ndan önce kazandı. Sportif açıdan bakıldığın Mesut'un yıllardır milli takımda yeri yoktu.''

Özil'e ''Şimdi de b..tan performansından sonra bir fotoğrafın arkasına saklanıyor ve diğerlerini suçluyor. İlk olarak kendini sorgulamalı'' eleştirisini getiren Hoeness, Şampiyonlar Ligi'nde Özil'in formasını giydiği takımla eşleştikleri dönem için de şu iddiada bulundu:

''Arsenal ile her karşılaştığımızda onun üzerine oynuyorduk, çünkü onun takımın zayıf noktası olduğunu biliyorduk.''

Alman milli takımının eski efsanelerinden olan, ama kulüp başkanlığı skandallarla geçen Hoeness, hızını alamayarak ''Doğal olarak gerçek dünyada var olmayan 35 milyon oğlan takipçisi, bir çapraz pas attığında muhteşem oynadığına kanaat getiriyor'' dedi.

Hoeness, 2014 yılında 30 milyon euroluk vergi kaçırarak ülkesini dolandırmaktan 3 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Buna rağmen hapisten çıkmasının ardından yeniden Bayern Münih başkanlığına seçilmişti.

Henüz 29 yaşındaki Özil ise 2009'dan beri 92 kez giydiği Alman milli takımı formasıyla 23 gol, 33 asiste imza attı.

2014 Dünya Kupası zaferinin anahtar oyuncularından biri olan Özil, Alman milli takımının 'Erdoğan'la fotoğraf krizinin' gölgesinde geldiği 2018 Dünya Kupası'nda grup aşamasında elenmesinin ardından suçlu aranırken de hedef seçildi. Oysa istatistiklere göre takımın en iyilerinden biriydi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

MotoGP Jerez'de Bagnaia'nın Zaferi: Marquez Podyuma Geri Döndü!
Göztepe Efsanesi Yeniden Süper Lig'de! 2 Yıllık Hasret Bitti!
Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
Galatasaray Kadın Futbol Takımı Liderliğini Pekiştirdi: Son Haftaya Zirvede Girdi