Bayrağı Phelps taşıyacak

Amerika Birleşik Devletleri'nin rekortmen yüzücüsü Michael Phelps, katılacağı 5. olimpiyat oyununda farklı bir gururu yaşayacak.ABD Olimpiyat Komitesi bugün yaptığı açıklamada, olimpiyat takımının sporcuları arasında yapılan...


Amerika Birleşik Devletleri'nin rekortmen yüzücüsü Michael Phelps, katılacağı 5. olimpiyat oyununda farklı bir gururu yaşayacak.

ABD Olimpiyat Komitesi bugün yaptığı açıklamada, olimpiyat takımının sporcuları arasında yapılan seçimde en fazla oyu alan Phelps'in, Rio 2016 açılış töreninde ABD bayrağını taşıyacağını duyurdu.

Ülkesini bu şekilde temsil edecek olmanın büyük bir gurur kaynağı olduğunu dile getiren 31 yaşındaki sporcu, "2000 Sydney'de tek amacım ABD takımında yer almaktı. 2004 Atina'da ilk altın madalyamı kazanmayı hedefledim. 2008 Pekin'de daha önce kimsenin başaramadığı şeyi başarmak, 2012'de ise tarih yazmak istedim. Şimdi de Rio'daki açılış töreninde ülkemi ve ailemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Bu hedef, madalyaların çok ötesinde." diye konuştu.

Michael Phelps, 18'i altın olmak üzere toplam 22 madalyayla olimpiyat tarihinin en başarılı sporcusu konumunda bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Galatasaray'dan önemli galibiyet geldi
Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı