'Bayrak desenli türban' tasarımcısı memnun: Bombalı saldırılar talebi artırdı!

Tesettür Alışveriş Festivali, geçtiğimiz hafta sonu Hilton Kozyatağı'nda başladı. soL'da yer alan habere göre, "Trend Fest İstanbul" adı verilen festivalde stant açan bir tasarımcı, özel olarak Türk bayrağından tasarladığı...

Tesettür Alışveriş Festivali, geçtiğimiz hafta sonu Hilton Kozyatağı'nda başladı. soL'da yer alan habere göre, "Trend Fest İstanbul" adı verilen festivalde stant açan bir tasarımcı, özel olarak Türk bayrağından tasarladığı türbanı anlatırken, "Bombalı saldırılar milli duyguları hareket geçirdi. Türk bayrağından tasarladığımız türbana daha çok talep gelmeye başladı" diyerek, işlerinin iyi gittiğini açıkladı. 

Kozyatağı Hilton’da geçtiğimiz hafta sonu açılan ve iki gün süren devam eden Trend Fest 2016 tesettür moda festivaline katılan türban tasarımcısı Mülkesin Kara, ebru desenleriyle süslediği türbanlarını yurt dışına, daha çok da ABD’ye gönderdiğini anlattı. 

AKP'Lİ VEKİL İÇİN BAYRAK DESENLİ TÜRBAN TASARLAMIŞ

Mülkesin Kara, Türk bayrağından tasarladığı türbanı ilk olarak, AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı'nın isteği üzerine ürettiğini söyledi. Mülkesin Kara, daha sonra bayrak desenli türbanları üretmeye başladığını, 2016 yılı içerisinde yaklaşık 15 türban ürettiğini ve her birini özel sipariş üzerine yaptığını belirtti.  

SATIŞLARDAN MEMNUN: "BOMBALI SALDIRILAR TALEBİ ARTIRDI"

Mülkesin Kara, “Türk bayrağı modelli eşarplarımızı 15 Temmuz tarihinden önce üretmiştik biz. Hem bu hain darbe girişimi, hem de son günlerde yaşanan bombalı saldırılar vatandaşlarımızdaki milli duyguları harekete geçirdi. Daha çok talep gelmeye başladı'' diyerek, işlerinin gidişatından duyduğu memnuniyeti de dile getiriyor. Kara, türbanları twil ipekten tasarladığını, diğer ürünlerde kullandığı kök boyayı bayrak desenli türbanlarda da kullandığını, türbanların 120 lira olduğunu anlattı.

KANUNA AYKIRI

 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'nun 7. maddesinde 'Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez' ifadesi yer alıyor. 7.Madde şu şekilde:

'Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez'

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları